Nino Marić u rubrici Pravo od

Što sadrži inauguralna bijela knjiga o Xiaomi-jevom intelektualnom vlasništvu s više od 29.000 patenata diljem svijeta?

Ana Primorac od
kakva bijela knjiga i što znači ta riječ?!?‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marija Miljević od

Xiaomi Corporation objavio inauguralnu bijelu knjigu o intelektualnom vlasništvu s više od 29.000 svojih patenata diljem svijeta

Kompanija Xiaomi Corporation, koja proizvodi potrošačku elektroniku, pametne telefone i pametni hardver izravno povezan s IoT platformom, objavila je inauguracijsku bijelu knjigu o intelektualnom vlasništvu.

Ovaj dokument prikazuje Xiaomijeva dostignuća u području intelektualnog vlasništva i njegove tehnološke inovacijske mogućnosti. Trenutno je Xiaomi Corporation ušao u 12 tehnoloških područja istraživanja i razvoja, dosežući ukupno 98 podsegmenata, uključujući:

  • 5G mobilnu komunikacijsku tehnologiju,
  • big data,
  • računalstvo u oblaku te
  • umjetnu inteligenciju (AI).

Tehnološke inovacije pokretačka su snaga Xiaomi-jevog visokog stupnja globalizacije s pravima na intelektualno vlasništvo koja pružaju podršku i zaštitu za daljnje tehnološke inovacije na učinkovit način.

Xiaomi Corporation je ostvario značajna postignuća u intelektualnom vlasništvu u navedenim područjima. Od 30. rujna 2021, Xiaomi Corporation je globalno pozicioniran na 13. mjesto u obiteljima objavljenih patenata za 5G. Od 30. rujna 2022. Xiaomi Corporation je globalno stekao više od 29.000 patenata, pokrivajući više od 60 zemalja i regija.

Wang Xiang, partner i predsjednik Xiaomi Coporation, po prvi je put predstavio propozicije vrijednosti intelektualnog vlasništva kompanije. Izjavio je kako je Xiaomi Corporation posvećen isporučivanju najboljih tehnoloških inovacija za svoje korisnike, poštujući prava intelektualnog vlasništva i nudeći raznovrsna rješenja za rješavanje sporova u području intelektualnog vlasništva. Kompanija nastoji postići obostrano dobro, dugoročno i održivo partnerstvo u području intelektualnog vlasništva i u konačnici promicati uključivanje tehnologije za dobrobit šire zajednice.

Bijela knjiga prikazuje raznolikost i složenost okruženja s kojim se suočavaju kineska poduzeća s globalnim ambicijama. Aktivno reagirajući na sudske tužbe, signalizirajući otvorenost za suradnju i nastojeći slijediti multilateralnu strategiju u kojoj svi pobjeđuju, Xiaomi Corporation je uspio proširiti svoj globalni doseg. 

Kao odgovor na zahtjeve potrošača, Xiaomi Corporation se nastoji udružiti s globalnim poslovnim partnerima kako bi promicao uključivanje tehnologije s pravima intelektualnog vlasništva kako bi osnažio širu zajednicu i omogućio svima u svijetu da uživaju u boljem životu s inovativnim tehnologijama.

Slična pitanja

2 odgovora 187 👀
1 odgovor 149 👀
1 odgovor 183 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...