Marinko Zadro u rubrici Kupovina od Marinko Zadro
promjena rubrike od Znatkica
Konkretno me zanima jedan media player, no pitanje je opće... za media player, tablet, mob....

Gdje preporučati kupiti IT opremu:

a) http://njuskalo.hr

b) http://ebay.com

c) http://www.aliexpress.com/

Gdje je optimalno? Gdje je jeftino?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Zoran Jurić od Zoran Jurić

Njuškalo i Bazzar ako želite brzu nabavku robe u Hrvatskoj, a Alliexpress (ili još bolje http://DHgate.com ) ako želite najjeftiniju IT opremu. 

 

+6 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak

Pozdrav,

Danas je tržište, ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, dosta drugačije postavljeno. Prije je eBay bio najbolje odredište. Treba imati samo devizni račun, PayPal korisnički račun i to je to. Ali, sve više stvari na eBayu doseže cijene (povišenja) koja leveliraju odnosno normaliziraju odnos cijena koje možete naći na npr. Njuškalu.

Stvar je u tome što ipak na Njuškalu, ali i Aliexpressu nećete pronaći sve stvari koje tražite. Možda hoćete 90%, ali uvijek će biti ta jedna ili dvije stvari koje jedino ima eBay. Ipak je to najveća web trgovina na Internetu.

IT oprema ili ne, sve to spada pod nekakvu robu. U pravilu mogu reći da su se baš po tom pitanju na eBayu cijene "otele" malo kontroli, ali isto tako prema iskustvu mogu tvrditi da su to na kraju jednake cijene kao i na drugim servisima. Bilo da se levelira cijena kroz poštarinu ili glavnicu, tako je. Možda su nekad razlike samo u 10 do 20 kuna!

Tu onda dolazimo do činjenice da vi tražite iskustvo nekog, a ja sam osobno radio dosta dugo i radim s sve tri stranice. Odgovor je sljedeći:

Pa koristite sva tri! Uvijek kad tržaite neki artikal, provjerite ga na sva tri servisa - eBayu, Njuškalu i Aliexpressu. Tamo gdje je najeftinija kombinacija (poštarina plus sam artikal) - tamo naručite. To je sasvim logički, zar ne?

Kada smo kod optimalnosti, evidentna prednost Njuškala je što vam ljudi šalju artikle iz Hrvatske pa oni dođu u roku 3 radna dana. eBay tu isto ima OK rezultat, većina trgovaca u roku jednog dana isporuči robu, pa je ona u roku 2 tjedna gotovo uvijek kod vas. Aliexpres - ista stvar. Iako, treba naglasiti da se Aliexpress pomalo specijalizirao za IT/elektroniču opremu no nisu im baš cijene toliko bajne, budimo iskreni.

Dakle, najbolje bi bilo da artikal postoji na Njuškalu jer će najbrže doći, da je tamo ujedno i najeftiniji te da je kupac odgovoran. Njuškalo tu nema previše problema, dobro radi reda među svojim korisnicima, odvaja "bijele od crnih ovaca" - tako da na kraju dana morate sebe samo natjerati da provjerite sve te servise i donesete optimalnu odluku sami, jer - svaki od njih ima prednosti i mane, ali u principu su isti, a vodilja-pravilo je: jeftina vrijednost + brzina dostave = odluka za neki od servisa.

+5 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak

Pretraži sve, ali koristi i d) za kupovinu hardvera!

d) Nabava.net

Uvijek je na kraju pitanje cijene, te brzine i kvalitete dostave.

Slična pitanja

2 odgovora 859 👀
1 odgovor 576 👀
2 odgovora 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...