145 pregleda
Borna Matić u rubrici Sport i rekreacija od Borna Matić

Koji su razlozi zašto ste prestati trenirati Ju-Jitsu i eventualno prešli na treniranje nekog drugog sporta ili vještine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Kao umjetnost borbe i sport, Ju-Jitsu može pružiti brojne koristi za tijelo i um, uključujući poboljšanu fleksibilnost, snagu, koordinaciju, samopouzdanje i fokus. Međutim, postoje neke situacije u kojima bi prestanak treniranja Ju-Jitsua mogao biti opravdan. To su:

  • Ozljede: Ako je osoba pretrpjela ozljedu koja joj ometa sposobnost vježbanja, može biti potrebno da se privremeno ili trajno povuče iz treninga Ju-Jitsua.

  • Nedostatak interesa: Ako netko više ne uživa u treniranju Ju-Jitsua i gubi interes za njega, to može biti znak da je vrijeme da prestane trenirati i istraži druge aktivnosti koje više odgovaraju njihovim interesima i ciljevima.

  • Financijska ograničenja: Troškovi Ju-Jitsu treninga i opreme mogu biti visoki, što može biti problem ako osoba ne može si priuštiti daljnje treniranje.

  • Vremenska ograničenja: Ako osoba ima vrlo ograničen raspored zbog posla, obitelji ili drugih obveza, možda neće biti u mogućnosti redovito trenirati Ju-Jitsu.

U svakom slučaju, odluka o prestanku treniranja Ju-Jitsua treba biti individualna i donesena nakon pažljivog razmatranja osobnih ciljeva, ograničenja i prioriteta. Također je važno uzeti u obzir da se Ju-Jitsu može trenirati na različitim razinama i intenzitetima, pa možda neće biti potrebno potpuno prestati trenirati, već samo prilagoditi raspored treninga, a što bih Vam osobno najviše preporučio. :)

+7 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar

Sportom se treba baviti pa ne vidim zašto biste prestali vježbati i prakticirati tako plemenitu sportsku disciplinu kao što je Ju-Jitsu, makar se i drugačije zvala i makar bila neka druga.

Citiram bih ovaj drugi odgovor jer Vam je lijepo odgovorio Marin:

Važno uzeti u obzir da se Ju-Jitsu može trenirati na različitim razinama i intenzitetima, pa možda neće biti potrebno potpuno prestati trenirati, već samo prilagoditi raspored treninga.

Nastavno na ovo gore, želim reći da ovo napisano vrijedi za bilo koji sport!!! :)

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...