Borna Matić u rubrici Sport i rekreacija od Borna Matić

Koji su razlozi zašto ste prestati trenirati Ju-Jitsu i eventualno prešli na treniranje nekog drugog sporta ili vještine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Kao umjetnost borbe i sport, Ju-Jitsu može pružiti brojne koristi za tijelo i um, uključujući poboljšanu fleksibilnost, snagu, koordinaciju, samopouzdanje i fokus. Međutim, postoje neke situacije u kojima bi prestanak treniranja Ju-Jitsua mogao biti opravdan. To su:

  • Ozljede: Ako je osoba pretrpjela ozljedu koja joj ometa sposobnost vježbanja, može biti potrebno da se privremeno ili trajno povuče iz treninga Ju-Jitsua.

  • Nedostatak interesa: Ako netko više ne uživa u treniranju Ju-Jitsua i gubi interes za njega, to može biti znak da je vrijeme da prestane trenirati i istraži druge aktivnosti koje više odgovaraju njihovim interesima i ciljevima.

  • Financijska ograničenja: Troškovi Ju-Jitsu treninga i opreme mogu biti visoki, što može biti problem ako osoba ne može si priuštiti daljnje treniranje.

  • Vremenska ograničenja: Ako osoba ima vrlo ograničen raspored zbog posla, obitelji ili drugih obveza, možda neće biti u mogućnosti redovito trenirati Ju-Jitsu.

U svakom slučaju, odluka o prestanku treniranja Ju-Jitsua treba biti individualna i donesena nakon pažljivog razmatranja osobnih ciljeva, ograničenja i prioriteta. Također je važno uzeti u obzir da se Ju-Jitsu može trenirati na različitim razinama i intenzitetima, pa možda neće biti potrebno potpuno prestati trenirati, već samo prilagoditi raspored treninga, a što bih Vam osobno najviše preporučio. :)

+7 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar

Sportom se treba baviti pa ne vidim zašto biste prestali vježbati i prakticirati tako plemenitu sportsku disciplinu kao što je Ju-Jitsu, makar se i drugačije zvala i makar bila neka druga.

Citiram bih ovaj drugi odgovor jer Vam je lijepo odgovorio Marin:

Važno uzeti u obzir da se Ju-Jitsu može trenirati na različitim razinama i intenzitetima, pa možda neće biti potrebno potpuno prestati trenirati, već samo prilagoditi raspored treninga.

Nastavno na ovo gore, želim reći da ovo napisano vrijedi za bilo koji sport!!! :)

Slična pitanja

1 odgovor 211 👀
1 odgovor 838 👀
1 odgovor 1.3k 👀
2 odgovora 276 👀
2 odgovora 199 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...