Dina Kljajić u rubrici Poslovanje od

Što napraviti ako vodim biznis koji preživljava (poslovanje tvrtke) već 5 ili više godina na tržištu? Biznis za sada nema uspostavljene nikakve procedure poslovanja, organiziran sustav rada, metodologiju, itd.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Viktor Viljac od

Ako vodite biznis koji je već nekoliko godina na tržištu, a nemate uspostavljene procedure poslovanja, organizirani sustav rada i metodologiju, to bi moglo dovesti do problema u budućnosti. Važno je uspostaviti strukturirani pristup poslovanju kako bi se poboljšala učinkovitost i kvaliteta poslovanja, te smanjili rizici i troškovi poslovanja.

Evo nekoliko koraka koje biste mogli poduzeti:

  1. Procijenite trenutno stanje poslovanja. Identificirajte koji su dijelovi poslovanja uspješni, a koji mogu biti poboljšani. Razmotrite svoje procese, prakse i tehnologiju koje koristite.

  2. Uspostavite strategiju. Odredite svoje ciljeve, viziju i misiju poslovanja, te kako ćete ih postići. Razmislite o tome kako svoje proizvode ili usluge možete bolje pozicionirati na tržištu.

  3. Uvedite procedure i procese. Uspostavite procedure i procese poslovanja koji će vam pomoći da budete organizirani, efikasni i produktivni. Ovo može uključivati ​​uspostavljanje sustava upravljanja projektima, prodajnih procesa, administrativnih procesa i drugih poslovnih procesa.

  4. Uključite tim. Uključite svoj tim u izgradnju organiziranog sustava rada i procesa, te osigurajte da svatko zna svoju ulogu i zadatke. Podučite ih novim metodama rada i motivirajte ih da se prilagode novim promjenama.

  5. Praćenje i evaluacija. Pratite uspješnost uspostavljenih procesa, te evaluirajte rezultate. Ako nešto ne funkcionira, prilagodite i poboljšajte svoje procedure i procese.

Slijedeći ove korake, možete postepeno poboljšati svoje poslovanje i povećati učinkovitost, te smanjiti troškove i rizike poslovanja.

Slična pitanja

4 odgovora 886 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...