Mila Validžić u rubrici Promet i vozila od Mila Validžić

Ako mi je dostavljen oštećen paket, što mogu napraviti? Koja su mi tu moja prava? Kako i kome se žaliti - dostavljačima, pošti, pošiljatelju...??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor

Ako ste primili oštećen paket u Hrvatskoj, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti:

  1. Provjerite sadržaj paketa: Ako ste primili oštećen paket, prvo ga provjerite i utvrdite stupanj oštećenja.

  2. Kontaktirajte pošiljatelja: Ukoliko je pošiljatelj tvrtka, obratite im se putem e-maila ili telefona i upozorite ih na oštećenje. Ukoliko je pošiljatelj osoba, možete ga kontaktirati putem društvenih mreža ili telefonski.

  3. Kontaktirajte dostavljača: Ukoliko je paket dostavljen kurirskom službom, kontaktirajte ih i prijavite oštećenje. Kurirska služba će vam reći korake koje trebate poduzeti.

  4. Izvršite reklamaciju: Ako se paket nije mogao popraviti ili zamijeniti, možete izvršiti reklamaciju i zahtijevati naknadu za oštećenje.

  5. Kontaktirajte regulatorne agencije: Ukoliko niste zadovoljni odgovorom ili ako ne možete doći do dogovora sa pošiljateljem ili dostavljačem, možete se obratiti regulatorne agencije poput Hrvatskog telekomunikacijskog saveza ili Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Napomena: Rokovi za podnošenje reklamacije i naknade variraju ovisno o tvrtki koja dostavlja paket i ugovoru koji ste s njom sklopili. Stoga preporučujemo da pažljivo proučite uvjete dostavljanja i reklamacija prije kupnje.

Slična pitanja

1 odgovor 193 👀
1 odgovor 252 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...