Mila Validžić u rubrici Internet od

Ili da se izrazim u sportskom žargonu...

Da li je točan ovaj rezultat:

  • Metaverse vs ChatGPT je 0:1

? :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Borna Matić od
Jedno i drugo su konstrukti najmodernije informatičke tehnologije koji još nisu zaživjeli u punom smislu riječi u stvarnosti već su određeni pokazatelji u kojem smjeru se razvijaju internetski servisi i softver. Zbog toga su zanimljivi medijima i zbog toga su postali trend.

Izjava da je je ChatGPT ubio Metaverse je točna samo u medijskom odosno trendovskom smislu. Neko vrijeme su svi pisali i pričali o Metaversu. Sve dok se nije pojavio ChatGPT kada su svi počeli pisati i pričati o njemu. Tako je to sa trendovskim temama i kada pričamo o trendovima odgovor na pitanje je potvrdan.

Jednako tako će "sutra" doći neka treća, još novija tehnologija.
+3 glasa
Viktor Viljac od

Ne, Metaverse i ChatGPT nisu direktno usporedivi na način da bi jedan mogao "ubiti" drugog. Metaverse i ChatGPT predstavljaju različite koncepte i tehnologije.

Metaverse je općeniti pojam koji se koristi za opisivanje virtualnog svijeta, koji može uključivati ​​razne tehnologije poput proširene i virtualne stvarnosti.

S druge strane, ChatGPT je umjetna inteligencija, konkretnije veliki jezični model koji koristi prirodni jezik. Njegova glavna svrha je razumijevanje i obrada prirodnog jezika u svrhu pružanja odgovora na pitanja i stvaranje različitih vrsta tekstualnog sadržaja.

Iako se obje tehnologije mogu koristiti u virtualnom svijetu, njihova svrha i funkcionalnost su različite. Dakle, nije prikladno uspoređivati ​​ili zaključivati ​​da je jedna tehnologija "ubila" drugu.

Slična pitanja

5 odgovora 3.6k 👀
3 odgovora 960 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...