147 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Kako je obilježen Svjetski dan prava potrošača u HGK 2023. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Znatko

Konferencijom „Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji“ obilježen Svjetski dan prava potrošača 

Svjetski dan prava potrošača obilježava se svake godine kako bi se jačala svijest o pravima potrošača te promicala aktivna rasprava s ciljem unapređenja potrošačke politike.

Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača 2023. godine, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organiziralo je zajedničku konferenciju „Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji” kojom je naglasak stavljen na podizanje svijesti potrošača o važnosti energetske tranzicije te unaprjeđenje zaštite prava potrošača na energetskom tržištu u jeku energetske krize.

Sudionicima su se na samom početku konferencije obratili državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović te predsjednik Komore Zagreb i savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.

Press / MINGOR

Državni tajnik Bujanović istaknuo je mjere koje Vlada poduzima kako bi pomogla građanima i gospodarstvu, kao i onim najranjivijima skupinama, s naglaskom na ograničavanje cijena plina, naftnih derivata i struje. 

„Uklanjanje prepreka i rasterećenje administrativnih postupaka koji ograničavaju veće korištenje energije iz obnovljivih izvora omogućava da svako kućanstvo koje se odluči na solarnu elektranu postane neovisno i slobodno od promjena cijena na energetskom tržištu.‟

Znatko

A Zaher je istaknuo:

„Na razini EU održivost, energetska učinkovitost i zelena tranzicija strateške su teme, a energetski izazovi  s kojim smo suočeni, zahtijevaju i odgovorno ponašanje svih u opskrbnom lancu. Hrvatska gospodarska komora kroz cijeli niz aktivnosti nastoji educirati gospodarstvenike i biti im platforma za prijenos i razmjenu znanja i iskustva, s ciljem stvaranja otpornijeg, održivog gospodarstva. U svjetlu geopolitičke, energetske i resursne krize, potreba transformacije postaje sve izraženija.‟

Kako bi potrošače informiralo i savjetovalo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u izravnoj komunikaciji s potrošačima putem nekoliko komunikacijskih kanala koji su potrošačima svakodnevno na raspolaganju, kao što su besplatni telefon za potrošače, mail Prava potrošača te Centralni informacijski sustav za zaštitu potrošača.

Praktične savjete kako uštedjeti energiju, na što ima pravo svaki potrošač energije u HR i EU te što u slučaju pritužbe možete saznati na sljedećim poveznicama:

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...