Maja Kos u rubrici Web Marketing od Maja Kos
Pitanje je jednostavno - kako se određuje cijena SEO usluga?

No ne znam da li će odgovor SEO majstora biti jednostavan. :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Marin Zenić od Marin Zenić
Cijena SEO usluge prvenstveno ovisi o trenutnoj situaciji postojeće web stranice i koliko je ona optimizirana te što se točno želi postići. Pod optimizirana ne mislim samo na SEO faktore već i na strukturu web stranice, funkcionalnost, dizajn ili content jer i to u velikoj mjeri utjeće na user experience. Većina agencija (ili freelancera ako se radi o nešto manjem budžetu) radi na principu radnih sati pa u konačnici najviše ovisi o tome.
+7 glasa
Srđan Borović od Srđan Borović
Kao što je Marin već pomenuo, glavni faktor koji utječe na cijenu SEO usluga je broj radnih sati koji je potrebno uložiti da bi se ostvarili željeni rezultati.

Ovisno od branše i konkurencije u istoj, za neke sajtove će biti dovoljno da se odradi osnovna on page i tehnička optimizacija da se nađu na prvoj stranici za relevantne termine, dok je za neke potreban kontinuiran rad i potrebno je dugo vremena da izgrade željenu poziciju.

Naravno, tu je bitan faktor i tržište na kome se radi optimizacija. Cijena usluga iste agencije ili freelancer-a sigurno neće biti ista ako radi optimizaciju za sajt koji posluje na tržištu neke od balkanskih država i ako radi optimizaciju za sajt za zapadnoevropskog tržišta.

Slična pitanja

1 odgovor 806 👀
4 odgovora 457 👀
1 odgovor 4.9k 👀
1 odgovor 728 👀
1 odgovor 377 👀
6 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 767 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...