Maja Kos u rubrici Web Marketing od Maja Kos
Nakon što se prvi puta počne raditi SEO uslugama na pozicioniranju web stranice na tražilicama (SERP), zanima me kada mogu očekivati prve rezultate tih SEO usluga? Koliko treba čekati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+18 glasa
Vedran Perčić od Vedran Perčić

Za neke kratkoročne projekte, evente, popuste ili slično se može različitim tehnikama ubrzati proces SEO-a ali s vremenom kad Google shvati da je to bilo "umjetno bildanje", stranica će gotovo pa nestati. 

Treba znati da je SEO dugoročan posao i gotovo uvijek se isplati ako se odradi na dobar način. Preko 200 faktora utječe na poziciju na tražilicama te se parametri se mijenjaju iz dana u dan. Google postaje sve "pametniji" pa tako i sadržaj treba biti što relevantniji i vjerodostojniji.

Prvo se radi analiza stranice gdje dobivamo uvid koji su problemi web stranice i kako ih ispraviti da bi privukli više organskog prometa. Nakon toga krećemo s tehničkim djelom optimizacije, prilagođavamo stranicu Google pravilima. Kad smo riješili tehničku stranu, započinjemo s linkbuildingom. Tražimo relevantne stranice koje su slične sadržajem kako bismo postavili backlinkove. Iako se već sad vidi porast organskog prometa i dalje pratimo situaciju i nastavljamo s linkbuildingom. 

Kao što sam već napisao, SEO je dugoročan ulog, pravi rezultati se mogu očekivati tek nakon 6-12 mjeseci i mnoge agencije preporučuju da ako se nema budžeta za barem 6 mjeseci, bolje ne započinjati optimizaciju jer bi to bio bačen novac.

+8 glasa
Goran Ilic od Goran Ilic
uređen od Goran Ilic

  SEO optimizacija je veliki posao,sva ta prilagodjavanja na sajtu za google,pa beklinkovi,dobro pogodjene kljucne reci itd itd.

  Odgovor na vase pitanje je od 3-12 meseci posle rada na svemu gore pomenutom.

Znaci,zavisi.Od cega zavisi?Najvise zavisi od toga kakva je konkurencija za vase kljucne reci.Ako su kljucne reci sa manje konkurencije rezultate mozete ocekivati najranije za 3 meseca,primer su recimo kljucne reci za moj Chat Srbija tu konkurencija nije velika i za 3 meseca sam stigao na poziciju 3-4(varira) na prvoj stranici u SERP-u.

  Kada su u pitanju teske kljucne reci sa puno konkurencije i pored idealne optimizacije proces moze potrajati i 12 meseci.

Lep pozdrav.

+7 glasa
Znatko od Znatko
Ovisno o primjeni SEO tehnika, prema mom iskustvu rezultati se mogu vidjeti kroz koju minutu ili kroz par dana pa sve do tjedan dana. Različite SEO tehnike dakle u različito vrijeme utječu na SERP.

No, preporučio bih Vam da se ne zamarate sve dok na rezultate čekate duže od tjedan dana. E onda može biti da nešto niste dobro postavili na Vašem putu bildanja SERP-a za određene ključne riječi.

U zadnje vrijeme Vam preporučam da stranicu postavite na https (zaštićena secure algoritmom) jer osim što je Google potvrdio, i SEO majstori su to potvrdili u praksi. Koštati će Vas jedno 150 $ godišnje.
+7 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Kada se radi o SEO uslugama, rezultati se ne mogu tačno predvidjeti, ali možete očekivati da će se web stranice pozicionirati više na rezultatima pretraživanja u roku od nekoliko mjeseci. Osim toga, za ostvarivanje vidljivih rezultata SEO usluga, potrebno je provesti kontinuirani niz aktivnosti, kao što su redovito izvještavanje, provejava, optimizacija pojedinih stranica i sl.

Slična pitanja

5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor 806 👀
2 odgovora 370 👀
2 odgovora 415 👀
Marko Radić 02.02.2016. pitanje u rubrici Web Marketing od Marko Radić
1 odgovor 1.6k 👀
2 odgovora 288 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...