421 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Kupovina od Dina Kljajić

Što znači "HR Customs" kad idem na Track Order na aplikaciji AliExpress?

Vidi se da paket putuje iz Kine (CN) u Osijek,a između je kao neka točka gdje piše iznad HR Customs. Što je to?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je Cainiao za dostavu narudžbe sa AliExpress?
Dora Dominović od Dora Dominović
da, to piše u app.
vidla

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Izraz "HR Customs" se odnosi na carinske postupke u Hrvatskoj (jer HR je oznaka za Hrvatsku). Kada naručuješ proizvode putem AliExpressa ili bilo koje druge internetske trgovine iz inozemstva, tvoj paket može biti podvrgnut carinskoj provjeri prilikom ulaska u Hrvatsku.

Carinske službe mogu provjeravati pakete radi utvrđivanja pravilne deklaracije i eventualnog obračuna uvoznih poreza i carina. Ako tvoj paket bude podložan carinskoj provjeri, može biti zadržan na carini dok se izvrši provjera i obračun eventualnih poreza i carina.

Važno je napomenuti da su porezi i carine obično tvoja odgovornost kao kupca - osim ako nije drugačije naznačeno. To znači da ćeš možda morati platiti dodatne troškove uvoza pri preuzimanju svoje pošiljke. Ali - možda i ne! :) Ovo zadnje je svima najslađe.

Dina, kako bi se izbjegla nejasnoće i moguće probleme prilikom carinjenja, prvo prije kupovine s AliExpressa provjeri kako funkcionira carinski postupak u Hrvatskoj te budi upoznata s mogućim troškovima i obvezama koje se odnose na uvoz tvog naručenog proizvoda. Također, obrati pažnju na deklaraciju pošiljke i točnost podataka kako bi izbjegla dodatne probleme kod carinjenja.

U konačnici, znam dosta ljudi koji nemaju problema s carinom kod naručivanja. Ali, ima i ovih koji imaju problema, ali manje. Barem su to moja iskustva.

Suzanna Marić od Suzanna Marić
jasnije je sad. hvala!

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...