432 pregleda
Zoran Marković u rubrici Poslovanje od Zoran Marković (4.0k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Tko je to "poduzetnik" i kako se postaje i koje su njegove obaveze? Naime, rekli su mi da ako se želim baviti internet marketing da je najbolje da postanem poduzetnik? Može malo više informacija o tome kako postati poduzetnik?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Mario Daka od Mario Daka (19.3k bodova)

Poduzetnik se najčešće definira kao osoba koja pokreće nove poslove, te samostalno organizira i kontrolira tijek poslovanja. Spremnost na rizik bavljenja poduzetništvom prva je i ključna karakteristika poduzetnika.

Nisu svi poduzetnici isti: jedni posluju uspješno, drugi manje uspješno. Želite li biti poduzetnik tj. općenito za poduzetništvo nema univerzalnog recepta. Međutim, zna se da je poduzetnik osoba koja pokreće posao i koja mora imati neke osobine da bi to uspješno radila. Uspješno poduzetništvo je najbolja kombinacija talenta, znanja i sposobnosti poduzetnika, podržano odgovarajućim kapitalom. Neuspješan poduzetnik je oksimoron. Poduzetnik nije poduzetnik ako nije uspješan.

Većina budućih poduzetnika pita se treba li odabrati obrt ili trgovačko društvo? Taj odgovor potražite na Znatku ovdje.

Mario Daka od Mario Daka (19.3k bodova)
Daleko od toga da dobra ideja i pronalaženje adekvatnog izvora financiranja nisu važni, ali sve će vam biti uzalud ukoliko ne posjedujete ove tri osnovne kvalitete:

1. Sklonost dobroj organizaciji
2. Sposobnost da komunicirate s onima oko vas
3. Shvaćanje da su greške sastavni dio svakog uspjeha
Nino Marić 08.12.2021. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić (15.8k bodova) Da li je poduzetnički mindset urođen ili se uči?
+6 glasa
Marin Barić od Marin Barić (6.0k bodova)
Poduzetnikom se definiraju sva trgovačka društva, trgovci pojedinci, obrtnici i druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, pa tako sudjeluju u prometu proizvoda ili usluga (ili obojega).

Zakon objedinjuje pod istu kapu "poduzetnika" svaku i pravnu i fizičku osobu koja na tržištu ostvari povremeni ili jednokratni promet robe i/ili usluga.

Također, riječ poduzetnik se odnosi na pravne i fizičke osobe sa sjedištem i prebivalištem u inozemstvu, ako njihovo sudjelovanje u prometu robe i/ili usluga proizvodi učinak na domaćem tržištu.
Darko Međimurec 26.07.2021. pitanje u rubrici Poslovanje od Darko Međimurec (31.2k bodova) Da li je "poduzetnik" naziv za zanimanje?

Slična pitanja

1 odgovor
Darko Međimurec 26.07.2021. pitanje u rubrici Poslovanje od Darko Međimurec (31.2k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 13.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...