380 pregleda
Mario Daka u rubrici Tehnologija od Mario Daka [Megaktivan] (15.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Prijatelj želi kupiti neki laptop koji će mu služiti samo za surfanje internetom i ponekad za neku prezentaciju, ali to i nije toliko bitno. Kakav laptop da mu preporučim za surfanje internetom? Znači cijena je ovdje bitna...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.1k bodova)

Kod kupovine laptopa treba prvo obratiti paznju za sta ce nam trebati. Ako se nosimo cinjenicom da nam laptop treba samo za internet u kuci a ne za nosanje okolo uvijek bi se prije bazirao na kucno racunalo. I kad krenemo u kupovinu laptopa u startu mozemo ocekivat da ce mu cijena biti vise 20-30% naspram stolnog racunala. Ako na to dodamo da su komponente koje se ugraduju u laptope oslabljene verzije komponenti koje idu u stolna racunala - primjetit cete kod svih oznaku m za mobilne - radi ustede struje i manjeg grijanja se te iste komponente oslabe. Dobivate veliku razliku u omjeru cijene i kvalitete.

Ako se radi ovog navedenog odlucite na stolno racunalo umjesto za laptop preporucia bi vam da ovdje http://assemblio.hr/ pogledate sta mozete dobiti za svoje novce.

Ako ipak odlucite se za kupovinu laptopa - zadnje vrijeme u elipsa se javljaju akcije sa produljenim jamstvom do 5 godina -a mislin da je vijek trajanja danasnjih laptopa upitniji nego njihova brzina - te se sa dvojezgrenim procesorom i 4gb rama koje se moze nac i do 2000 kuna moze zadovoljit svatko kome je laptop za internet i pisanje dokumenata dok će oni kojima treba za ozbiljniji rad ipak morat malo dublje posegnut u dzep

+4 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)
Za surfanje internetom ti ne treba bi laptop sa Windowsima ni MacOS ni Linux već ti preporučam da razmišljaš upravo o jedinstvenom operativnom sustavu koji ti je namjerno napravljen samo za surfanje internetom (i povremeno prezentiranje) ali i za puno, puno više toga. Radi se od Chrome OS operativnom sustavu koji se nalazi tvornički na specijaliziranim hardverski upogonjenim laptopima tj. notebookovima koji se zovu: CHROMEBOOK.

Potraži tu ključnu riječ, pogledaj Google za odlične tehničke karakteristike Chromebook-ova a stranice Nabava.net i Njuškalo za kupovinu Chromebook-ova. To su ti laptopi od Googlea, a znaš da kad je u pitanju surfanje da je tu Google tata-mata. .

Slična pitanja

1 odgovor 498 pregleda
1 odgovor 416 pregleda
99 30.04.2016. pitanje u rubrici Programiranje od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...