Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od
promjena rubrike od Znatko
A isti, zasvog dotadašnjeg života su imali uredan život, u smislu, da nisu bili sudski procesuirani.Dali je to postalo moderno ili je to generacija Z (iako su malo, prestari, za istu)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Fatima Kapić od
Dok su aktuelni oni imaju svoje ljude u policiji i sudstvu. Ministri budu iz vladajuće stranke i kreće stranačko zapošljavanje a niko ne grize ruku koja ga hrani. Nekad tu privilegiju ima i opozicija kako ne bi raskrinkala afere aktuelne vlasti.

Kada konci tih moći se "otkače" odnosno kada više nema uticaja u sudstvu i policiji niti drže u rukama aktuelnu vlast tada počinju suđenja. A ova suđenja dok su još na vlasti su paravani da pokažu da oni zapravo neovisno rade i to što je paravan je zbog utjecaja spolja jer bolje da se prave da su neovisni nego da ih zamjene pa da se veliki broj nađe na optuženičkoj klupi i od političara i od korumpiranih institucija. A ovako odigravaju farse sa suđenjima a zapravo ishod tih suđenja je nikakav.

Evo Dodik-toliko afera a na sudu dolazi samo zbog nečeg što je prekršio od visokog predstavnika. Znači zbog spoljnog utjecaja a ne zbog brojnih afera u zemlji. Kako se ne bi upetljali spoljni faktori odigra se par suđenja bez cilja dok je to aktuelno ili dok je tu ovaj predstavnik i pojeo vuk magarca. Ishod nikakav.
+5 glasa
Darija Gorić od
Zamisli političare kao ekipu u igri. Nogomet ili tako neki sport... Kad netko ima puno moći i novaca, lako se osjeća kao neki lokalni frajer ili šerif i radi što ga volja. Ali ponekad ga ta moć prebaci. Neki političari počnu raditi neljudske stvari samo da bi se obogatili ili zadržali vlast pod svaku cijenu.

Na kraju, zakon ih ipak uhvati za kragnu kad shvate da rade nešto što nije u redu. Mene brinu oni koji mirno odu, a trebali bi isto završiti na optuženičkoj klupi!

Slična pitanja

4 odgovora 408 👀
1 odgovor 275 👀
2 odgovora 232 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...