63 pregleda
Isuf Cenaj u rubrici Pravo od Isuf Cenaj
Ostao sam ugrožen jer netko iz banke dao mi je loš savjet! Imam sad problem jer kako sam dobio savjet od banke zatvorio sam zaštićeni račun u Fin pa sam poslije zamolio Fin da mi opet otvori zaštićeni račun, ali neće Fin da mi otvori račun prije blokade, a ja znam da neću vidjeti pare kad mi sjede blokada na računu! Koju pomoć mogu imati za ovaj problem? Imam li kakvo pravo da nešto postupim?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marsel Antunović od Marsel Antunović

Nisam pravni stručnjak, ali mogu vam pružiti neke opće smjernice koje možete razmotriti u vezi s vašim problemom. Ako se nalazite u ovakvoj situaciji, možete poduzeti sljedeće korake:

  1. Kontaktirajte banku: Prvi korak je komunicirati s bankom koja vam je dala loš savjet. Objasnite im situaciju i tražite njihovu podršku u rješavanju problema koji je nastao zbog njihovih prethodnih savjeta.

  2. Pismeni trag: Ako je banka davala savjete ili informacije koje su vas doveli u ovu situaciju, pokušajte prikupiti sve relevantne dokaze i komunikaciju kako biste ih mogli koristiti kao pismeni trag u budućnosti.

  3. Kontaktirajte FINA-u: Ako Fina ne želi otvoriti zaštićeni račun prije nego što se problem s blokadom riješi, pokušajte s njima uspostaviti komunikaciju i razgovarati o svojoj situaciji. Možda ćete morati dostaviti dodatne informacije ili tražiti pomoć od pravne stručne osobe.

  4. Pravna pomoć: Ako se problem ne rješava putem komunikacije s bankom i FINA-om, možda biste trebali razmotriti konzultaciju s pravnikom ili savjetnikom za potrošače. Oni bi vam mogli pružiti pravne smjernice i pomoći vam u zaštiti svojih prava.

  5. Prijavite se na FINA-i: Ako smatrate da se postupa nepravedno, razmislite o tome da podnesete formalni prigovor ili zahtjev za rješavanje problema na FINA-i. Slijedite postupke koje je FINA uspostavila za takve situacije.

  6. Regulatorne agencije: Ako niste zadovoljni postupanjem banke ili FINA-e, možete istražiti postoji li neka regulatorna agencija ili tijelo za zaštitu potrošača koje može posredovati u vašem slučaju.

  7. Pregovaranje: Ako postoji mogućnost, pokušajte pregovarati s bankom ili FINA-om kako biste pronašli zajedničko rješenje. Neki problemi se mogu riješiti uz suradnju i fleksibilnost sa svih strana.

S obzirom na ozbiljnost situacije, savjetujem vam da potražite pravni savjet od stručne osobe koja ima znanje o bankarskim i pravnim pitanjima u vašoj jurisdikciji. Oni će moći pružiti konkretne informacije i upute za rješavanje vašeg problema.

Mehmed Handžić Rasta od Mehmed Handžić Rasta
loš blagajnik je loš čovjek ... nemojte mu dolaziti ... igorišite ga ako morate ipak dolaziti

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...