106 pregleda
Monika Kiris u rubrici Djeca i roditeljstvo od Monika Kiris

Što sve djeca mogu raditi na festivalu ZGodionica 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
odabran od Monika Kiris
 
Najbolji odgovor

Započinje ZGodionica – jedinstveni festival u Zagrebu koji omogućuje djeci besplatno učenje i zabavu

ZGodionica na Bundeku
ZGodionica na Bundeku

Ovaj iznimno popularan dječji festival donosi mogućnost učenja kroz igru i igre kroz učenje kroz besplatne radionice, sportske aktivnosti, igre i animacije. Svi događaji odvijat će se na prostranim livadama na južnoj strani jezera, gdje će također biti prisutan i poseban gost - uspavani div!

ZGodionica na Bundeku - sport
ZGodionica na Bundeku - sport

Sportska livada će ugostiti sportske klubove i udruge iz Zagreba, a animatori festivala su pripremili nove igre i turnire za klince. Djeca će biti oduševljena šarenom scenografijom i velikim prostorom za trčanje i omiljene sportove. Također, bit će im na raspolaganju kuhinja za male chefove, mini lutkarsko kazalište, ogromna ljuljačka i mnoga druga iznenađenja.

Na rasporedu će biti brojne različite radionice, tako da će svako dijete moći pronaći nešto što ih zanima. 

Posebno će biti zanimljive znanstvene radionice Thinker Laba, koje će obuhvatiti različite teme poput magičnih zviježđa, forenzike za male detektive, izazova inženjeringa za buduće arhitekte, stvaranja fantastičnih dinosaura u pijesku, izrade nevjerojatnih balona, "slime day" te "Oobleck day" prema priči dr. Seussa "Bartholomew and the Oobleck". 

Slatkopedijina radionica "Slatka slova" omogućit će djeci da nauče abecedu na zabavan način, ukrašavajući medenjake u obliku slova, bojajući i oblikujući slova te sastavljajući slatke riječi.

ZGodionica na Bundeku - likovne radionice
ZGodionica na Bundeku - likovne radionice

Osim učenja kako čitati i sastavljati rime, djeca će moći sudjelovati u genijalnim likovnim radionicama i pronaći mnoge zanimljive naslove, uključujući lektiru. Domaći autori će također prirediti iznenađenja za male posjetitelje. Poznata spisateljica Sanja Polak, autorica serijala dnevnika o Pauline P, potvrdila je svoj dolazak i druženje s najmlađima.

Tu će također biti kreativne eko-radionice, na kojima će djeca stvarati nove predmete od recikliranih materijala, te razne dramske radionice. 

Za starije školske uzraste bit će dostupne STEM radionice udruge Stemalica, gdje će se učiti programiranje semafora uz Pictoblox blokove, programiranje semafora uz Arduino kodiranje te lemljenje elektroničke igre "Simon says".

ZGodionica na Bundeku - face painting
ZGodionica na Bundeku - face painting

ZGodionica ne bi bila to što jest bez: 

  • kazališnih predstava Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, 
  • radionica izrade čarobnih štapića inspirirana Harry Potterom, 
  • slikanja na pjeni za brijanje i mlijeku, 
  • plesa na svili, 
  • radionica hip hopa i break dancea, 
  • sadnje biljaka, 
  • face paintinga te 
  • priča za laku noć koje će ispričati tete pričalice iz udruge "Smiješak za sve". 

ZGodionica na Bundeku - zipline
ZGodionica na Bundeku - zipline

Kao i svake godine, bit će i živahno plesanje na dječjem disku uz animatore ZGodionice, a za one koji su željni više adrenalina, dostupne će biti dvije linije ziplinea (jedna za manju i druga za stariju djecu).

Ugostitelji festivala pripremit će ukusne i hranjive zalogaje kako bi klinci imali dovoljno energije za igru i trčanje, a na meniju će biti raznovrsna ponuda poput kuhanih obroka, tortilja, pizza, tartova, pilećih medaljona, vafla, muffina,...

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice. 

foto: ZGodionica Bundek

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...