105 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Društvo od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko

Kako vidite svijet 2050.g. i novi svjetski poredak, tko će biti glavni globalni igrač ..ili će svijet postati multipolaran...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

Evo nekih mojih odokativnih predviđanja za svijet oko 2050. godine...

Svijet će biti sve više povezan

Tehnologija će nastaviti napredovati, što će učiniti komunikaciju i trgovinu između zemalja lakšima i jeftinijom. To će dovesti do povećane globalizacije i međunarodne suradnje. Internet će još više uzeti maha i stvarati ovisnost.

Svijet će biti i dalje multipolaran

Tu da odgovorim na ovo iz pitanja. Ne mislim da će postojati 1 zemlja koja će dominirati svijetom u 2050-tim godinama. Umjesto toga, svijet će biti dom više velikih igrača, uključujući SAD, Kinu, EU (tu je i naša Hrvatska!), Indiju i Japan. Ne mislim da će Rusija biti među ovima.

Međuljudski odnosi će biti sve važniji

Kako svijet postaje sve više povezan, ljudi će biti sve više ovisni jedni o drugima. To će dovesti do povećane važnosti međuljudskih odnosa i psihologije. Osobni razvoj će biti neminovan za opstanak u novoj džungli međuljudskih interakcija.

Kao i danas, ali tada još više će psiholozi biti potrebni za razumijevanje ljudskog ponašanja i za razvoj rješenja za probleme kao što su klimatske promjene, siromaštvo i sukobi. Tu bi psiholozi bi mogli pomoći u razvoju programa za obrazovanje i osposobljavanje održivom razvoju, u razvoju programa za borbu protiv siromaštva i nejednakosti, te u stvaranju programa za izgradnju mira i pomirenja.

+6 glasa
Darija Gorić od Darija Gorić
Ne tako daleke 2050. godine tehnologija bi trebala biti naprednija, ali svijet će biti zagađen. Krivac za to je otpad koji proizvode ljudi. I da, bit će vruće zbog globalnog zatopljenja.

Ako se globalno zagrijavanje nastavi povećavati današnjom brzinom, Zemlja u sljedećih 50 godina nakon 2050. neće više biti izdržljiva za život ljudi. Kako? Pa samo zamislite da su preko ljeta konstantno temperature 50 ili 60 stupnjeva Celzijevih!!!
+1 glas
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik

Možda ovo nije pravi odgovor, ali odgovor na ovo slično pitanje, tematski slično iako različito, već postoji ovdje na Znatku...

Pa ako nekog zanima i više na ovu temu... Link je tu :)

Slična pitanja

1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...