51 pregleda
Mario Bedeković u rubrici Umjetnost i kultura od Mario Bedeković

Prijatelj je bio na jednom seminaru i pričajući o tome kako napisati sadržaj za određenu temu, došli smo na ideju da zajedno napišemo digitalnu knjigu. Odnosno e-knjigu. Bit će to naš sljedeći projekt koji planiramo završiti do kraja godine. Mene zanima što mislite da li nam se više isplati napisati e-knjigu za Kindl ili u PDF formatu? Zbog publike.

Svaki dodatni savjet o pisanju e-knjiga je dobrodošao.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar
odabran od Mario Bedeković
 
Najbolji odgovor
Mario, ako ćete pisati e-knjigu koja sadrži puno grafike ili interaktivnih elemenata, onda je možda bolje napisati je u PDF formatu. Jer... ako niste znali... PDF e-knjige mogu sadržavati složenije grafike i interaktivne elemente od Kindle e-knjiga!

Ako imate iskustva s izradom PDF-ova, onda je to možda bolji izbor za vas. Izrada Kindle e-knjiga zahtijeva malo više znanja i alata. Ali vidim da ste iz informatičke branše pa bi taj faktor za vas bio nebitan. Onda je ovo više savjet za ostale.

Na kraju krajeva, Kindle e-knjige su optimizirane za čitanje na Kindle uređajima. Uz to nude i neke dodatne značajke koje PDF e-knjige nemaju. To su prilagodljivi fontovi, veličina teksta i pozadina. Ako vam to nije bitno i ako Vaši čitatelji nemaju Kindle, onda je na kraju ipak jasan odgovor da ćete napraviti knjigu u PDF formatu. Dakle - ovisi o Vašoj ciljanoj publici.

Slična pitanja

5 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...