Mario Bedeković u rubrici Umjetnost i kultura od

Prijatelj je bio na jednom seminaru i pričajući o tome kako napisati sadržaj za određenu temu, došli smo na ideju da zajedno napišemo digitalnu knjigu. Odnosno e-knjigu. Bit će to naš sljedeći projekt koji planiramo završiti do kraja godine. Mene zanima što mislite da li nam se više isplati napisati e-knjigu za Kindl ili u PDF formatu? Zbog publike.

Svaki dodatni savjet o pisanju e-knjiga je dobrodošao.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Goran Gonar od
odabran od Mario Bedeković
 
Najbolji odgovor
Mario, ako ćete pisati e-knjigu koja sadrži puno grafike ili interaktivnih elemenata, onda je možda bolje napisati je u PDF formatu. Jer... ako niste znali... PDF e-knjige mogu sadržavati složenije grafike i interaktivne elemente od Kindle e-knjiga!

Ako imate iskustva s izradom PDF-ova, onda je to možda bolji izbor za vas. Izrada Kindle e-knjiga zahtijeva malo više znanja i alata. Ali vidim da ste iz informatičke branše pa bi taj faktor za vas bio nebitan. Onda je ovo više savjet za ostale.

Na kraju krajeva, Kindle e-knjige su optimizirane za čitanje na Kindle uređajima. Uz to nude i neke dodatne značajke koje PDF e-knjige nemaju. To su prilagodljivi fontovi, veličina teksta i pozadina. Ako vam to nije bitno i ako Vaši čitatelji nemaju Kindle, onda je na kraju ipak jasan odgovor da ćete napraviti knjigu u PDF formatu. Dakle - ovisi o Vašoj ciljanoj publici.

Slična pitanja

1 odgovor 281 👀
5 odgovora 394 👀
1 odgovor 307 👀
1 odgovor 304 👀
2 odgovora 844 👀
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 4.1k 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 336 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...