Borna Matić u rubrici Financije od

Pitanje za knjigovođe... Kod vođenja knjiga u knjigovodstvu. Gledam što one tete u uredu tamo rade i stalno spominju to neko mi mišljenje porezne uprave. A što im je to toliko važno?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to KREATIVNO KNJIGOVODSTVO?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
TIR USLUGE d.o.o. od
uređen od TIR USLUGE d.o.o.
 
Najbolji odgovor

Mišljenje porezne uprave je važno svim knjigovodstvenim uredima u Hrvatskoj jer predstavlja tumačenje zakona i propisa - koje donosi zakonodavac - od strane Porezne uprave. To tumačenje je bitno jer može imati utjecaj na način na koji se knjigovodstveni poslovi obavljaju. Ako knjigovodstvo iste ne radi po tim tumačenjima, može biti kažnjen poslovni subjekt, pa i samo knjigovodstvo.

Mišljenje porezne uprave isto tako može pomoći knjigovodstvenim uredima da izbjegnu ove kazne, te da naprave se po pravilima struke, zakona, propisa... Ako knjigovodstveni ured ima jasnu predodžbu o tome kako Porezna uprava tumači zakon i propise, može prilagoditi poslovanje svojih klijenata kako bi se sve uskladilo s tim tumačenjem.

TIR USLUGE d.o.o.
01/369-0-315

Mario Bedeković od
...jer imaju ovlast da te pecnu i to novčanom kaznom! :)
+7 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
Kad nisi siguran, dali si nešto dobro napravio, nemaš iskustva, ili si priučen - uvjek je bitno mišljenje Majsstora od zanata - tako i to - kad neznaju odgovor - onda traže mišljenje porezne - to je ono naše - to ima samo u hrvatskoj - Magistar - viši stručnjak za tumačenje zakona - baci bože ciglu i budi precizan ...ko bu, dudeku, i regici, navek rastumačil te nekaj nove zakone, bu, stalno išli, kod presvetlog..i tražili mišlenje..regicabu ponorila..

Slična pitanja

1 odgovor 332 👀
1 odgovor 110 👀
1 odgovor 172 👀
5 odgovora 917 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...