90 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Promet i vozila od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko
Kaže mi frend, prije par dana skoro je izazvao udes u njemačkoj, vozeči ovaj polu-autonomni automobil, nemožeš skrenuti ako nisi dao žmigavac, sam zakoči ako si došao preblizu vozilu ispred sebe - da skratim, došao je u situaciju, da je morao naglo skrenuti da izbjegne nesavjednog vozača, ali nije mogao, jer nije dao - žmigavac-tko razmišlja o žmigavcu, kad spašava glavu..vaše mišljenje..

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Borna Matić od Borna Matić

Autonomna vozila još uvijek su u ranoj fazi razvoja i postoje problemi koje još nisu riješili. Samovožnja razine 5 je još uvijek neostvarni san, ali  napreduju. Ovakve situacije su realne, ali me čudi da žmigavac ne daje taj auto. O kojem točno polu-samovozečem autu je tu riječ?

U mnogim zemljama, još uvijek nema propisa koji bi regulirali potpuno autonomna vozila pa često proizvođači kod ovi polu-autonomnih pribjegavaju neobičnim rješenjima. Sve je to još u povojima - po meni.

Ali najveći problem, osvim ovoga što ste pitali, je pitanje kako će i što autonomna vozila odlučiti kada će odlučivati tko će preživjeti u slučaju prometne nesreće? Vozač ili netko drugi u prometu? Možda će prepoznati "važnija" vozila (policija, političari, onaj tko plati, ...) i tako odlučiti u sekundi da netko drugi tamo je "važnija" osoba i da bi spasio tu osobu, usmrtiti vozača kojeg je vozio i koji je platio za to vozilo - na ovaj ili onaj način. Deep shit razmišljanje. Što bi uopće trebalo vozilo napraviti u takvoj situaciji?

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...