Dina Kljajić u rubrici Kozmetika i estetika od

Da li znate da netko radi neki fora nakit ili suvenire od pluta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Redakcija od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Cork Croatia – brend koji stvara čuda od korištenih vinskih čepova

Kada pušu vjetrovi promjene, jedni grade skloništa, a drugi vjetrenjače

Ova uzrečica najbolje opisuje novi val malih craft dizajnera koji su zahvaljujući lockdown-u ušli u svijet privatnog poduzetništva, među kojima je i Ivana Pranjić, vlasnica obrta Cork Croatia, koji je nedavno predstavljen okupljenim predstavnicima medija u zagrebačkom diWine baru, uz „tekuću“ podršku ekoloških vina Glavica.

diWine

Razlog zbog kojeg je upravo ovaj brend popraćen vinima Glavica, nije samo prijateljstvo između Ivane i vinara Antuna, već i njihova ekološka osviještenost, budući da je Antun Glavica je prvi moslavački vinar koji posjeduje strogi biodinamički certifikat Demeter.

Ivana je u diWine baru iznijela i priču o svojim počecima:

Tijekom lockdowna, kao i svi, vino u kojem i inače uživam, pila sam kod kuće, a plutene čepove sam skupljala u zdjelu. Baš kada mi je moj dragi prijatelj Antun Glavica poslao karton svog vina i kada sam u zdjelu ubacila još jedan čep, to je bila svojevrsna kap koja je prelila čašu – čepovi su se rasipali i ja sam shvatila kako je sada trenutak da od njih napravim nešto lijepo, o čemu sam već dugo maštala

diWine

Ivana ima pune ruke posla s narudžbama za svoje ručno rađene plutene stvarčice, među kojima su privjesci, podlošci za čaše, unikatni nakit, stalci za vinske čaše, pa čak i igre poput domina ili križić-kružića.

Njene proizvode naručuju tvrtke i vinarije, koje ovim kreativnim poklonima daju dodatni touch svojim poklon-paketimaCork Croatia proizvode naručuju i privatni kupci, za rođendanske poklone, koje Ivana može izraditi sa personaliziranim crtežima ili natpisima. Svi Ivanini prijatelji i poslovni suradnici uključili su se u ovaj upcycling biznis, pa za nju i sami prikupljaju čepove nakon što popiju vino.

Proizvode Cork Croatia, osim putem web stranice, možete pogledati i kupiti u zagrebačkom diWine Baru u Ilici 93, kao i u sklopu Projekta Ilica Q'ART koji se održava četiri puta godišnje. 

Ukoliko kod kuće imate viška plutenih čepova, možete ih donijeti do diWine Bara i usput popiti čašu izvrsnog vina Glavica Marmor Collisa ili Škrleta, koji se od veljače nalaze na barskoj vinskoj karti.

+7 glasa
Marija Hojsak od

Plut se najčešće koristi za izradu vinskih čepova zbog svoje nepropusnosti, elastičnosti i otpornosti na vodu. 

Na stranici CORK.SI možete pronaći rađeni nakit od pluta. 

Naravni elegantni uhani

Suvenire izrađene od pluta s motivima grada Zagreba možete pronaći ovdje

Suveniri od pluta i keramike s motivima grada Zagreba

Slična pitanja

2 odgovora 906 👀
Zoran Jurić 11.12.2020. pitanje u rubrici Recepti od Zoran Jurić
1 odgovor 1.1k 👀
2 odgovora 877 👀
3 odgovora 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...