Koje ključne parametre trebam pratiti kod online biznisa?

141 pogleda
Goran Dren pitano 02.01.2014. u kategoriji Web Primjena od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
Kao i svaki biznis, online biznis sigurno ima neke svoje specifičnosti. Koji su ključni parametri za praćenje kod online biznisa?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+4 glasova
Filip Jurišić odgovoreno 30.06.2015. od korisnika Filip Jurišić Superaktivan (1,228 bodova)
Da bi online business bio uspješan potrebno je zadovoljiti nekoliko ključnih stavki. Naravno uvijek možeš jednu imati slabiju ali ti onda druga mora biti puno jača. Ne bih ovo nazvao pravilima - više kao neki best practice.

1. Brand - moraš biti prepoznatljiv. Kada ljudi misle o tome tko ima može isporučiti ono što traže ti bi trebao biti njihova prva pomisao.

2. Ciljano tržište - sve je u tome. Internet je ogroman i lako dostupan - što se uže specijaliziraš za neku djelatnost to ti je jednostavnije raditi oglašavanje, a i lakše ti je postići da si prepoznatljiv.

3. Vjernost kupaca - zadovoljan kupac se vraća. Uvijek se potrudi da onaj tko jednom nešto uzme od tebe dođe ponovno. Imaš milijun načina za to od newslettera do ciljanih ponuda tom kupcu na temelju njegovih prijašnjih kupovina itd.

4. Financije - kao i za svaki posao treba ti lova. Možda znaš sam napraviti site i pružaš intelektualne usluge opet ti treba lova za hosting, oglašavanje, vođenje knjiga itd. Opasno je ići u posao bez barem nekakvog financijskog buffera da možeš izdržati par mjeseci dok ne počne kapati nekakva normalna lova.

5. Pristup nabavi - ako prodaješ nekakve artikle moraš biti siguran da ih možeš isporučiti u prihvatljivim rokovima na koje si se i obvezao kada si se prezentirao kupcu. Dakle opcija da nemaš lager nego kada kupac od tebe kupi, a ti onda ideš tražiti to npr. na Ebayu, pa dok dođe tebi, pa kupcu itd. to zna trajati. I kupac definitivno neće biti zadovoljan jer je mogao i sam onda otići na Ebay.
Goran Dren pitano 01.09.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova) Što je to financijski izvještaj?

Slična pitanja

2 odgovora 237 pogleda
2 odgovora 297 pogleda
1 odgovor 147 pogleda
1 odgovor 796 pogleda
1 odgovor 2,942 pogleda
1 odgovor 204 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...