68 pregleda
Marko Delivuk u rubrici Posao od Marko Delivuk
Dobro pitanje pa možda dobijem od nekoga odgovor da nam pojasni zašto uopće zaposliti stranog radnika u hrvatskom poduzeću preko agencije za zapošljavanje stranih radnika?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako zaposliti stranog radnika putem agencije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Suzanna Marić od Suzanna Marić

Prednosti zapošljavanja radnika preko agencije za zapošljavanje bi bili nekako ovi:

  1. Brzina i fleksibilnost jer oni Vam mogu brzo pronaći i dovesti radnike na posao. Znaju gdje tražiti radnike.
  2. Smanjenje rizika jer možete dodatno dobiti jamstvo na radnike, tako da brzo i efikasno zamijenite nekoga neadekvatnog radnika.
  3. Poboljšate si kvalitete zapošljavanja, ako nemate HR odjel u firmi, agencije ipak imaju bolje imaju iskustvo u odabiru i procjeni radnika baš iz neke specifične strane države. Iako ovo ne mora u praksi biti nikakava garancija, ali onda imate garanciju gore pod točkom 2.
+3 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

Stranog radnika preko agencije trebate kada je potreba za radnicima kratkoročna ili sezonska jer tu agencije često imaju bazu podataka radnika, a za koje znaju da su spremni raditi na određeno vrijeme. Npr. tijekom sezone. To može biti korisno za poslodavce koji trebaju dodatnu radnu snagu tijekom špice. Ili možda za neke EU projekte koji traju samo neko vrijeme.

Stranog radnika preko agencije trebate kada je potreba za radnicima specijaliziranim vještinama jer i tu agencije znaju koji radnicima su s određenim posebnim vještinama i iskustvom, a koje bi bilo teško pronaći na otvorenom tržištu rada. 

Stranog radnika preko agencije trebate kada poslodavac želi izbjeći administrativni teret zapošljavanja jer takve agencije preuzimu na sebe skoro sve oko administrativnog posla vezanog uz zapošljavanje. To se isplati kompanijama.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...