Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko

Da ne ulazimo u nikakvu analizu, ni dubinsku ni brzinsku, kako gledate na lik i djelo joze bravaralaugh, Josip Broz - Tito u narodu, naj više u bosni, zvanog - Šabanlaugh- dobro ili loše..
(Za one koji nisu znali - u to vrijeme, pojedinci skloni, vandalizmu, i prekršajima, su ispod majice nosili majicu sa titivom slikom, pa dad doleti milicija da pendreči, oni samo skinu majicu,- i,  milicija neče da tuče po - titu,. i tako ovi, sačuvaju - bubrege..laugh)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Nikša Bekavac od Nikša Bekavac

Lik i djelo Joze je predmet širokih interpretacija, a često je oblikovan osobnim, nacionalnim i političkim perspektivama. Tito, kao dugogodišnji lider bivše SFRJ, je figura koja izaziva različite reakcije među ljudima – od onih koji ga vide kao heroja i graditelja nacije do onih koji ga kritiziraju zbog autoritarnog vodstva i političkih represija

Njegova uloga u antifašističkom pokretu i Drugom svjetskom ratu često je pozitivno ocijenjena, kao i njegova sposobnost da održi jedinstvo među etnički i kulturno raznolikim stanovništvom Jugoslavije. No, s vremenskim odmakom i promjenom političkih klima, kritički osvrti na Titovo vodstvo postali su sve prisutniji. Kroz razne povijesne analize i diskurse, Tito ostaje jedna od najkompleksnijih i najkontroverznijih figura u recentnoj povijesti Balkana. 

Razumijevanje njegove ostavštine zahtijeva sveobuhvatan pristup koji uzima u obzir različite perspektive i kontekste u kojima se Titovo liderstvo razvijalo i manifestiralo.

Borna Matić od Borna Matić
bla bla bla... Pa daj reci neko svoje mišljenje! :D

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...