Marinko Zadro u rubrici Programiranje od

Zašto je bitno danas uz web stranice izraditi i mobilnu aplikaciju (Android, iPhone, Windows, Blackberry, ...)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od

Bitno je izraditi i mobilne aplikacije zato što su mobiteli puno praktičniji od ostalih uređaja (laptopa, računala), lako su prenosivi i u svakom je trenutku moguće otvoriti pojedinu aplikaciju.

Osim toga, mijenja se prvotna funkcija mobitela i proširuje se (uz uspostavljanje poziva i slanje poruka, moguće je uz različite aplikacije igrati igrice, pratiti financijske troškove, podmirivati račune, slušati pjesme...), što dovodi do napretka suvremenih tehnologija, ali i cijele populacije.

Mobilne aplikacije doprinose i razvoju poslovanja čime se poboljšava financijska situacija (primjerice Booking). 

 

 

 

0 glasa
Matija Kranjčić od
Danas je uz internetske stranice poželjno imati i mobilnu aplikaciju koja se može pokrenuti na nekom od sustava (Android, Blackberry, Windows, iPhone...) zato što danas ljudi provode jako puno vremena na mobilnim uređajima, u prosjeku i više nego na PC računalu ili laptopu. Razlog je isti zašto je i mobilni gaming postao jako popularan - dostupan je svugdje gdje ima internetske veze (pa čak i u offline varijanti). Mobilna je aplikacija poželjna zbog svoje praktičnosti i lakoće dostupnosti informacija gdje se ne treba pretraživati pretraživač kako bi našli određenu web stranicu. Naravno, i tome se problemu doskočilo, na način da se na početni zaslon mogu staviti prečaci koji su grafički oblikovani isto kao i aplikacija, ali vode do željene web stranice.

Slična pitanja

2 odgovora 378 👀
4 odgovora 881 👀
1 odgovor 397 👀
2 odgovora 351 👀
1 odgovor 338 👀
1 odgovor 342 👀
1 odgovor 858 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...