238 pregleda
Ivana Basar u rubrici Softver od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko

Tražim nekoliko korisnih Android aplikacija koje će mi pomoći u organizaciji vremena i produktivnosti. Važno mi je da je aplikacija minimalistički dizajnirana i da ne zahtjeva dodatnu kupovinu.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
uređen od Nikolina Šrajbek

Meni odlična aplikacija za usmjeravanje pažnje i koncentracije na izvršavanje različitih obaveza, uključujući i učenje, je Forest: Stay focused. Pri samom pokretanju aplikacije, namješta se timer na željeno vrijeme (najkraća opcija jest 15 minuta) koje trebate provesti fokusirajući se na izvršenje zadatka bez različitih distraktora na mobitelu. 

Ukoliko izdržite odabrano vrijeme bez mobitela, na zaslonu mobitela izraste drvo u vrsti koju ste odabrali za "sađenje".


Planner Pro aplikacija besplatna je za korištenje, a grafikom podsjeća na fizički planer. Moguće je bilježiti važne događaje, zadatke, obaveze ili bilješke. 

+3 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Pozdrav Ivana! Mislim da nisam još ovdje odgovarao na tvoja pitanja.

Uglavnom, ono što ti mogu reći iz osobnog iskustva za takve stvari, a tu pričamo već o 10ak godina, ako ne i više, moji najbolji alati za organizaciju vremena i produktivnosti su oni koji su nekad bili dostupni samo na webu, a danas i na webu (dakle svi browseri su podržani) i na mobitelu (ja koristim Android, ali mogu se koristiti i na iPhone-u). Dakle, jedno tzv. cloud multiplatformsko rješenje je must-have za ovo. Zato koristim svo ovo vrijeme (od samih početaka nastajanja):

  • Google Calendar - brutalno dobar kalendar
  • Google Drive & Apps (Docs, Sheet, etc.) - klasičan pandan MS Office paketu, ali je multiplatformsko rješenje oduvijek (od početaka), a ne kao Office365 od prije nekoliko godina
  • Google Keep - zapisivanje bilješki i dijeljenje (relativno noviji alat naspram gore navedenog kalendara, ali postoji već godinama)
Također, i Calendar i Keep ti omogućavaju stvaranje to-do liste. Ja koristim za to ipak Keep koji sve bilješke može i dijeliti s drugima.
Uglavnom, ja već jednu deceniju živim koristeći ove alate i prilično me dobro služe i dan danas. :-)

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Nino Marić 21.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
2 odgovora

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...