Ivana Basar u rubrici Softver od
promjena rubrike od Znatko

Tražim nekoliko korisnih Android aplikacija koje će mi pomoći u organizaciji vremena i produktivnosti. Važno mi je da je aplikacija minimalistički dizajnirana i da ne zahtjeva dodatnu kupovinu.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od
uređen od Nikolina Šrajbek

Meni odlična aplikacija za usmjeravanje pažnje i koncentracije na izvršavanje različitih obaveza, uključujući i učenje, je Forest: Stay focused. Pri samom pokretanju aplikacije, namješta se timer na željeno vrijeme (najkraća opcija jest 15 minuta) koje trebate provesti fokusirajući se na izvršenje zadatka bez različitih distraktora na mobitelu. 

Ukoliko izdržite odabrano vrijeme bez mobitela, na zaslonu mobitela izraste drvo u vrsti koju ste odabrali za "sađenje".


Planner Pro aplikacija besplatna je za korištenje, a grafikom podsjeća na fizički planer. Moguće je bilježiti važne događaje, zadatke, obaveze ili bilješke. 

+3 glasa
Darko Međimurec od

Pozdrav Ivana! Mislim da nisam još ovdje odgovarao na tvoja pitanja.

Uglavnom, ono što ti mogu reći iz osobnog iskustva za takve stvari, a tu pričamo već o 10ak godina, ako ne i više, moji najbolji alati za organizaciju vremena i produktivnosti su oni koji su nekad bili dostupni samo na webu, a danas i na webu (dakle svi browseri su podržani) i na mobitelu (ja koristim Android, ali mogu se koristiti i na iPhone-u). Dakle, jedno tzv. cloud multiplatformsko rješenje je must-have za ovo. Zato koristim svo ovo vrijeme (od samih početaka nastajanja):

  • Google Calendar - brutalno dobar kalendar
  • Google Drive & Apps (Docs, Sheet, etc.) - klasičan pandan MS Office paketu, ali je multiplatformsko rješenje oduvijek (od početaka), a ne kao Office365 od prije nekoliko godina
  • Google Keep - zapisivanje bilješki i dijeljenje (relativno noviji alat naspram gore navedenog kalendara, ali postoji već godinama)
Također, i Calendar i Keep ti omogućavaju stvaranje to-do liste. Ja koristim za to ipak Keep koji sve bilješke može i dijeliti s drugima.
Uglavnom, ja već jednu deceniju živim koristeći ove alate i prilično me dobro služe i dan danas. :-)

Slična pitanja

1 odgovor 859 👀
1 odgovor 240 👀
1 odgovor 270 👀
1 odgovor 465 👀
1 odgovor 2.1k 👀
2 odgovora 385 👀
1 odgovor 357 👀
Nino Marić 21.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
2 odgovora 615 👀
3 odgovora 1.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...