Dina Kljajić u rubrici Web Marketing od

Kako povećati online prodaju uz pomoć automatiziranih SMS poruka?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Nikša Bekavac od
Automatizirane SMS poruke mogu biti iznimno učinkovit alat za poboljšanje online prodaje ako se koriste strateški i u skladu s potrebama ciljne publike. Prvo, implementacija SMS marketinga mora biti temeljena na dobivenoj suglasnosti kupaca da žele primati takve poruke. Započnite s kreiranjem personaliziranih poruka koje pružaju vrijednost kupcima, kao što su ekskluzivni popusti ili pristup posebnim ponudama.

Taktika poput slanja SMS-a s podsjetnikom za napuštene košarice može potaknuti kupce da završe započetu kupnju. Moguće je razmotriti opciju korištenja automatiziranih SMS poruka za obavještavanje kupaca o statusu njihove narudžbe i dostavi, poboljšavajući tako korisničko iskustvo. Također, postoji ideja o korištenju SMS za traženje povratnih informacija ili recenzija o kupljenim proizvodima.

Strateški planirane SMS kampanje koje se pokreću u vremenu kada su kupci najaktivniji mogu značajno potaknuti prodaju. Koristite segmentaciju kako biste ciljali kupce s relevantnim porukama na temelju njihovog prethodnog ponašanja kupnje. Uvođenje lojalnosnih programa kroz SMS platformu također može poticati ponovne kupnje. Informirajte kupce o novim proizvodima ili uslugama putem SMS-a kako biste povećali svijest o vašem asortimanu. Ugradite mogućnost brzog kupovanja izravno iz SMS poruka kako biste omogućili što jednostavniji put do kupnje. Praćenje i analiza učinkovitosti SMS kampanja bitno je za optimizaciju budućih strategija. Ako se koristi promišljeno i etički, automatizirano SMS marketinško rješenje može značajno poboljšati online prodaju, graditi odnos s kupcima i poticati lojalnost brendu. Važno je osigurati da sve komunikacije dodaju vrijednost korisničkom iskustvu i podupiru ukupnu strategiju digitalnog marketinga vaše tvrtke.
+3 glasa
Sarah Rončević od
uređen od Sarah Rončević

Automatizirane SMS poruke mogu biti moćan alat za poboljšanje online prodaje. Personalizacija poruka- Osigurajte da su poruke prilagođene preferencijama i ponašanju kupaca. Koristite njihova imena i ciljajte ih prema njihovim prethodnim kupnjama ili interesima. Ponude i promocije- Koristite SMS za slanje ekskluzivnih ponuda, popusta ili promocija kako biste potaknuli kupce na kupovinu. Vodite računa o ograničenom vremenskom periodu ili količinskim ograničenjima kako biste stvorili osjećaj hitnosti. Potvrde narudžbi- Automatizirane SMS poruke koje potvrđuju narudžbu i pružaju informacije o isporuci, prateći broj ili očekivano vrijeme isporuke mogu poboljšati iskustvo kupca i stvoriti povjerenje. Obavijesti o novim proizvodima- Obavijestite postojeće kupce o novim proizvodima ili uslugama koji bi ih mogli zanimati, koristeći SMS kao način brze komunikacije. Praćenje napuštenih košarica- Koristite automatizirane SMS poruke kako biste podsjetili kupce koji su ostavili proizvode u košarici da dovrše kupovinu. Ponudite im dodatne poticaje kao što su dodatni popusti ili besplatna dostava kako biste ih potaknuli na završetak kupovine. Slijedovi poruka- Razmislite o postavljanju automatiziranih slijedova poruka koji koriste SMS kao dio većeg marketinškog plana. Na primjer, možete poslati seriju poruka koje educiraju kupce o proizvodu prije nego što ih pozovete na kupovinu. Slijed povratnih informacija- Koristite SMS kako biste zatražili povratne informacije od kupaca nakon kupovine. To može pomoći u poboljšanju usluge i proizvoda te stvaranju povjerenja kod budućih kupaca.

Slična pitanja

1 odgovor 246 👀
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Biljana Tandara
1 odgovor 1.2k 👀
3 odgovora 467 👀
2 odgovora 156 👀
1 odgovor 474 👀
2 odgovora 103 👀
1 odgovor 122 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...