Dina Kljajić u rubrici Kupovina od

Kako zamišljate za 50 ili 100 godina... Kako će izgledati dućan odnosno trgovina budućnosti? Da li će biti samo virtualna online ili će i dalje biti ovih fizičkih? Ali robotizirane. Odnosno autmoatizirane kao ona u centru Zagreba što ju je otvorio nedavno Konzum.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Nikša Bekavac od

U skroijoj budućnosti, dakle kroz 50ak do 100 godina trgovine će zasigurno doživjeti značajne transformacije, pa bismo mogli vidjeti kombinaciju virtualnih i fizičkih trgovina. 

Fizičke trgovine mogle bi biti opremljene naprednom tehnologijom poput robota asistenata koji vode brigu o organizaciji proizvoda, skeniranju i naplati. Bili bi opremljeni umjetnom inteligencijom koja može komunicirati s kupcima, dati informacije o proizvodima i voditi ih kroz proces kupovine. 

S druge strane, online trgovine mogle bi koristiti proširenu i virtualnu stvarnost kako bi omogućile kupcima da "iskuse" proizvode prije kupnje. U fizičkim trgovinama, bespilotne vozilne platforme (dronovi) mogle bi dostavljati proizvode do kućnog praga kupaca, smanjujući potrebu za ljudskim zaposlenicima u logistici. Takve primjere već sada imamo u SAD-u, npr. Amazon dostavlja tako neke pakete.

Sve u svemu, trgovine budućnosti vjerojatno će kombinirati visokotehnološka rješenja i digitalne platforme kako bi stvorile sinergiju između online i offline iskustava kupovine, nudeći kupcima praktičnost, personalizaciju i efikasnost.

Slična pitanja

1 odgovor 452 👀
7 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 847 👀
2 odgovora 184 👀
1 odgovor 226 👀
1 odgovor 108 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...