78 pregleda
Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Kako se brinuti za kosu nakon kemoterapije? Kako potaknuti ponovni rast i jačanje kose? Koje proizvode koristiti za najbolje rezultate?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

U procesu oporavka žena koje se suočavaju s rakom, nakon medicinskih intervencija poput zračenja ili kemoterapije, emocionalno i psihološko stanje je izrazito bitno. 

Žene često doživljavaju šok zbog fizičkih promjena na tijelu, uključujući gubitak kose. Kosa je mnogim ženama izrazito važna za osjećaj vlastitog identiteta, a upravo zato gubitak kose nakon kemoterapije ima negativan utjecaj na samopouzdanje.

Udruga Marra Altrui je ove 2023. godine odlučila pružiti podršku ženama koje se bore protiv raka dojke, obilježavajući listopad kao mjesec borbe protiv raka dojke te prikupljajući sredstva za pomoć oboljelima.

Brand za njegu kose Kevin Murphy podržava rad udruge Marra Altrui te pruža podršku udrugama i inicijativama za borbu protiv raka dojke. 

Kevin Murphy pink proizvodi
Kevin Murphy pink proizvodi

Posebno se ponosi svojim proizvodima koji se preporučuju za njegu kose u najosjetljivijim situacijama, uključujući razdoblje ponovnog rasta kose nakon kemoterapije.

Savjeti o njezi kose nakon liječenja su važni, jer nova kosa koja raste nakon liječenja ima drugačiju teksturu i ponašanje. U tom kontekstu, kosa i vlasište zahtijevaju nježne tretmane s prirodnim sastojcima, a to je ključna karakteristika Kevin Murphy proizvoda. 

Salon Fabula de Forma je u suradnji s udrugom Marra Altrui odlučio pružiti ženama podršku, savjete i pomoć u vraćanju osjećaja sigurnosti, zadovoljstva i samopouzdanja.

Tijekom cijelog listopada, dio prihoda od prodaje pink Kevin Murphy proizvoda donira se za borbu protiv raka dojke. Osim financijske podrške, Fabula de Forma pruža i podršku ženama koje se suočavaju s ovim izazovima, uključujući savjete, oblikovanje frizure i nježnu njegu kose.

Suradnja između udruge Marra Altrui i branda Kevin Murphy usredotočena je na podršku ženama tijekom procesa liječenja i povratka njihove fizičke i emocionalne snage te samopouzdanja

Foto: Bernarda Krizmanić / Abeceda komunikacije

+3 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Ovisi do osobe. Kosa može ponovno narasti, čak i još jača (nema veze sa rastom ili smanjivanjem bolesti). (Govorim iz iskustva u obitelji.)

Za kosu se tada treba brinuti normalno kao i prije. Masiranje tjemena ubrzava krvotok te potiče i ubrzava rast kose. U pitanju je naravno i stanje folikula.

Ulje richinusa, argana i kokosa su dobra pomoć. Također, ružmarin se prokuha u vodi, tada odstoji minimalno pola sata i tom vodom se opere kosa da bude jača i brže raste.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Antoneta Hrgović 29.11.2020. pitanje u rubrici Priroda od Antoneta Hrgović
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...