101 pregleda
Ivana B. u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)

Na većini pakiranja za mekane leće piše da se mogu upotrebljavati do 3 mjeseca poslije otvaranja, međutim moje postanu previše tvrde i neugodne već poslije par tjedana. Osim korištenja vodice za leće, kako očuvati kvalitetu leći više mjeseci i spriječiti neugodni osjećaj na očima? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Ivan Pametnjaković od Ivan Pametnjaković [Superaktivan] (1.1k bodova)
odabran od Ivana B.
 
Najbolji odgovor

Ako provodite pravilnu higijenu i održavanje kontakt leća i svejedno vam je neugodno nositi leće već nakon par tjedana, prvo bih vas savjetovala da nabavite neku kvalitetniju otopinu za leće, po mogućnosti neku s ovlaživačem hidroksipropil metilcelulozom (HPMC) koji omogućuje udobnije nošenje. Još jedno moguće rješenje su umjetne suze tj. kapi za oči koje zamjenjuju prirodne suze.

Ako ni to ne pomogne stranica adrialece.hr ima stvarno raznovrsnu ponudu leća i možete vidjeti ocjene i osvrte korisnika na sve leće i kupiti neke kvalitetnije ili koje vam više odgovaraju.

Pretpostavljam da koristite mjesečne leće tako da je treća stvar koju vam toplo preporučam da pređete na dvotjedne ili još bolje na jednodnevne leće. Jednodnevne leće, na primjer, su skuplje, ali uz njih nemate trošak za otopinu za leće jer ih na kraju dana nakon nošenja bacate u smeće. To je najbolje rješenje za oči jer su oči vrlo osjetljivi organ, a na lećama se s vremenom i nošenjem nakupljaju naslage i nastaju mikroabrazije što povećava rizik za razvoj infekcije. Najveći rizik za razvoj infekcija je upravo kod nošenja višednevnih mekanih leća tako da su jednodnevne leće definitivno sigurniji izbor koji također pruža veću udobnost i praktičnost.

Slična pitanja

1 odgovor 97 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...