115 pregleda
Ivana B. u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Imate li savjete kako se riješiti pojavljanja peruti u kosi - perut mi se pojavi svaki put kada promijenim šampon, imam stresno razdoblje ili kada putujem. Možete li mi preporučiti proizvode koji mi neće isušiti kosu, a utjecat će na perut?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)

Nekoliko puta (2-3) oprati kosu jabučnim octom koji nije štetan za tjeme, a dobar je za kosu. Nakon samog polijevanja kose jabučnim octom, isprati je mlakom vodom, a potom nanijeti šampon koji inače koristite.

Još jedna učinkovita opcija, iako nije u konkretnom doticaju s kosom, je domaći čaj od koprive. Osušenu koprivu staviti u prokuhanu vodu pa zasladiti medom. 

Od šampona za kosu koji se mogu nabaviti u trgovinama preporučam Afroditin šapon od koprive jer izvrsno djeluje na uklanjanje peruti. Uz to, preporučam korištenje seruma za vrhove (npr. Balein) da bi kosa bila što zdravija i čvršća. 

 

+3 glasa
Lara Tić od Lara Tić [Superaktivan] (3.8k bodova)

Za problem sa peruti je teško pronaći trajno rješenje zato što je svako tjeme indivudialno. Ovdje ćete pronaći ono što vam odgovara metodom pokušaja i pogreške.

Šampon od čička marke Olival nije invanzivan te je nježan za tjeme, i poznato je da može znatno umanjiti pojavu peruti. Može ga se kupiti u dm-u ili Mulleru. 

Johnson's baby šampon je vrlo nježan te onda ne izaziva reakcije tjemena, i ne nadražuje ga.

Također, po ljeti je preporučljivo čim više kosu uranjati u more jer ono ima pozitivan učinak na cijelo naše tijelo. Tako možete pokušati i 2-3 puta tjedno kosu oprati morskom vodom. 

Između ostalog, izbjegavajte ikakvo češanje dok vam je perut aktivna, i nemojte prljavim rukama prolaziti kroz kosu. Često nošenje kapa i kapuljača ne dozvoljava tjemenu da diše, pa tako potiče nastanak peruti.

Slična pitanja

4 odgovora 320 pregleda
3 odgovora 418 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...