Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od
uređen od Znatko

Gdje u Ljubljani probati tradicionalnu slovensku kuhinju? Slovenija ima svoju bogatu kulinarsku povijest, samo gdje ju je najbolje kušati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od
odabran od Redakcija
 
Najbolji odgovor

Tržnica pruža priliku za ukusan ručak!

Tržnica je impresivna zgrada smještena na desnoj obali rijeke Ljubljanice, a djelo je arhitekta Plečnika i danas predstavlja srce ovog glavnog grada. 

Ljudi ovdje kupuju svježe namirnice i lokalne proizvode, ali također i uživaju u obrocima u arkadama.

Na raspolaganju vam je mnogo domaćih restorana koji svakodnevno, najčešće od 12:00 do 15:00 sati, nude 'malco', što je slovenski izraz za ručak. 

Moji štruklji
Moji štruklji

Posebno dizajnirani tanjuri pružaju iskustvo slovenske gastronomije. Jedna od atrakcija u arkadama je svakako 'Moji štruklji', slovenski brend koji nudi više od 20 različitih vrsta štruklji - tradicionalnih slovenskih jela koja se sastoje od savijača ispunjenih kremastim ili klasičnim nadjevima i preljevima. Klasična verzija uključuje sir i krušne mrvice, a posebno iznenađenje na tanjuru je kombinacija čokolade i pistacija. Štruklje se pripremaju i u vegetarijanskim verzijama bez mesa, a sve što kušate možete upotpuniti lokalnim vinima, pivom ili prirodnim sokovima.

Osim ponude na Tržnici, Ljubljana ima izvrsnu gastronomsku ponudu koju možete istražiti putem raznih festivala. Ove jeseni možete posjetiti Ljubljana Gourmet, Martinovanje, posjetite Ljubljansku vinsku cestu i svakako rezervirajte stol u trenutačno najpopularnijem restoranu - " Jaz by Ana Roš" u AS Boutique Hotelu, koji je u vlasništvu slavne slovenske chefice Ane Roš, čiji je restoran "Hiša Franko" u Kobaridu (Posočje) ove godine dobio treću Michelinovu zvjezdicu.

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

1 odgovor 203 👀
1 odgovor 270 👀
2 odgovora 484 👀
1 odgovor 97 👀
1 odgovor 208 👀
1 odgovor 350 👀
2 odgovora 540 👀
1 odgovor 180 👀
1 odgovor 166 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...