70 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris
uređen od Znatko

Gdje u Ljubljani probati tradicionalnu slovensku kuhinju? Slovenija ima svoju bogatu kulinarsku povijest, samo gdje ju je najbolje kušati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija
odabran od Redakcija
 
Najbolji odgovor

Tržnica pruža priliku za ukusan ručak!

Tržnica je impresivna zgrada smještena na desnoj obali rijeke Ljubljanice, a djelo je arhitekta Plečnika i danas predstavlja srce ovog glavnog grada. 

Ljudi ovdje kupuju svježe namirnice i lokalne proizvode, ali također i uživaju u obrocima u arkadama.

Na raspolaganju vam je mnogo domaćih restorana koji svakodnevno, najčešće od 12:00 do 15:00 sati, nude 'malco', što je slovenski izraz za ručak. 

Moji štruklji
Moji štruklji

Posebno dizajnirani tanjuri pružaju iskustvo slovenske gastronomije. Jedna od atrakcija u arkadama je svakako 'Moji štruklji', slovenski brend koji nudi više od 20 različitih vrsta štruklji - tradicionalnih slovenskih jela koja se sastoje od savijača ispunjenih kremastim ili klasičnim nadjevima i preljevima. Klasična verzija uključuje sir i krušne mrvice, a posebno iznenađenje na tanjuru je kombinacija čokolade i pistacija. Štruklje se pripremaju i u vegetarijanskim verzijama bez mesa, a sve što kušate možete upotpuniti lokalnim vinima, pivom ili prirodnim sokovima.

Osim ponude na Tržnici, Ljubljana ima izvrsnu gastronomsku ponudu koju možete istražiti putem raznih festivala. Ove jeseni možete posjetiti Ljubljana Gourmet, Martinovanje, posjetite Ljubljansku vinsku cestu i svakako rezervirajte stol u trenutačno najpopularnijem restoranu - " Jaz by Ana Roš" u AS Boutique Hotelu, koji je u vlasništvu slavne slovenske chefice Ane Roš, čiji je restoran "Hiša Franko" u Kobaridu (Posočje) ove godine dobio treću Michelinovu zvjezdicu.

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...