Koji programeri i u kojem jeziku su danas najplaćeniji?

782 pogleda
Ninja Web Ratnik [nwr] pitano 05.05.2015. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Ninja Web Ratnik [nwr] Superaktivan (2,735 bodova)
Koji programeri i za koji programski jeziku su danas najplaćeniji kod nas ili u svijetu? Pitanje je vezano za početnike koje zanima u kojem smjeru krenuti odnosno koji programski jezik da počnu učiti još od malih nogu?

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

+6 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno 23.05.2015. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,008 bodova)

Prema jednom članku analitička kompanija Compass napravila je istraživanje kako bi utvrdila kolike su plaće programera, ovisno o godinama iskustva i stručnosti u programskom jeziku.

Njihovo istraživanje je pokazalo da najveće zarade imaju oni koji rade u „native“ i „backend“ programskim jezicima, kao što su C ++, Python, Java. Nažalost, web programeri sa znanjem jezika kao što su JavaScript, PHP ili CSS spadaju skoro na samo dno po visini plaće. 

0 glasova
Marko Radić odgovoreno 18.05.2017. od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,503 bodova)

Najplaćeniji web-programeri kod nas su iz sljedećih tehnologija:

  1. Front-end developer - se brine o vizualnom dojmu, funkcionalnosti prema korisnik i ukupnom korisničkom iskustvu internetske stranice. Tu se koriste jezici JavaScript, HTML i CSS te implementira stvari koje stranicu čine interaktivnom i funkcionalnom. 
  2. Back-end developer - barata s (poslovnom) logikom i podacima internetske stranice. Uobičajeni jezici su PHP (Laravel, Symfony, ...), Python (Djagno), JavaScript (Node.js) i Ruby (on Rails).
  3. Full-stack developer - je programer koji radi i na front-endu i na back-endu te ujedinjuje obje ranije spomenute uloge. Riječ je o ogromnoj količini znanja, te su zato full-stack developeri jako traženi i najbolje plaćeni. 

Slična pitanja

0 odgovora 104 pogleda
2 odgovora 168 pogleda
1 odgovor 364 pogleda
2 odgovora 201 pogleda
1 odgovor 422 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...