Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od

Što donosi program Industrije na 21. ZFF-u? #2023

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Industrija ZFF-a predstavlja masterclassove uglednih filmskih profesionalaca i niz edukativnih događanja

Program Industrija u sklopu ZFF-a obuhvaća masterclassove uglednih filmskih profesionalaca, dva pitching foruma i različite edukativne događaje. Uz to, ove godine surađuju s prestižnim sajmom Talents and Short Film Market

ZFF - Industrija
ZFF - Industrija

Ova događanja se održavaju od 6. do 11. studenog 2023. na tri različite lokacije u Zagrebu: Dokukino KIC, Akademija dramske umjetnosti i kino Kinoteka.

U sklopu radionice pod nazivom "Ispričaj mi priču" će stručnjaci iz Talents and Short Film Market raditi s hrvatskim i makedonskim filmašima na razvoju njihovih projekata kratkometražnih filmova, a radovi će biti predstavljeni na završnom javnom pitchingu koje će biti održano 11. studenog u 11 sati u Dokukinu KIC.

U Kinoteci će u subotu, 11. studenog u 14:40 sati producentica Renée Hansen Mlodyszewski održati predavanje o procesu nastanka filma Najgore osobe na svijetu (čija je ona producentica) te o tome kako kao producentica ostvariti što bolju suradnju s redateljima i scenaristima. 

Osim nje, brojni filmski profesionalci, uključujući montažerku Bettinu Böhler i redatelja Olmoa Omerzua, održavat će masterclassove i dijeliti svoje iskustvo. Böhler će svoje predavanje održati 10. studenog u 17 sati u Kazališnoj dvorani ADU, dok će Omerzua održati u srijedu, 8. studenog u 18 sati u Dokukinu KIC uz projekciju kratkometražnog filma Posljednji dani patrijarhata i inserte iz drugih Olmovih filmova.

U organizaciji s DKE – uredom Media Hrvatske održat će se i dva izlaganja u utorak 7. studenog od 11 do 14 sati u Kazališnoj dvorani ADU:

  1. Voditeljica DKE – ureda Kultura Anera Stopfer otkriti će sve što treba znati o pozivu za Kreativni inovativni laboratorij u programu Kreativna Europa.
  2. Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Martina Petrović podijelit će smjernice za prijavu vlastitog filmskog projekta na pozive Potprograma MEDIA. 

Zainteresirani za sudjelovanje trebaju ispuniti obrazac za registraciju.

ZFF - Industrija
ZFF - Industrija

Industrija također nudi radioničke programe za mlade profesionalce i studente filmskih akademija iz regije.

Najdugovječnija među njima radionica je Moj prvi scenarij, gdje će u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Institutom MIDPOINT te pod iskusnim vodstvom redatelja Antonija Nuića i Pjera Žalice filmski autori iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije razvijati svoje debitantske dugometražne scenarije, o kojima više možete saznati na ovoj poveznici

Drugu godinu zaredom odvija se Radionica montaže filmskih trailera, koju vode nagrađivani hrvatski montažeri Vladimir Gojun i Tomislav Pavlic. Tijekom pet dana oni mentoriraju mlade profesionalce u vještini izrade filmskih trailera, a publika će imati prilike vidjeti rezultate njihova rada po završetku masterclassa Bettine Böhler. Najbolji među njima dobit će i nagradu u obliku profesionalnog angažmana.

U sklopu programa Industrija Mladost! okupit će se studenti šest filmskih akademija iz regije, gdje će na intenzivnim radionicama razvijati svoje kratkometražne igrane filmove te ih naposljetku predstaviti žiriju na pitchingu otvorenom za javnost koji se održava u petak, 10. studenog u Dokukinu KIC. Najbolji projekt osvojit će usluge Studija Šesnić&Turković, Eclectice i Postera.

Dio programa Industrije također uključuje prezentacije i radionice o prijavama za financijske potpore i suradnju s institucijama poput Kreativne Europe. 

Ovaj će program otvoriti radionica Moja prva videoigra na kojoj će djeca osnovnoškolskog uzrasta na zabavan i pristupačan način usvojiti metodu učenja programiranja MIT Scratch i izraditi vlastitu videoigru. Prijave se primaju do popunjenja mjesta na mail infoindustry@zagrebfilmfestival.com

Održava se i radionica filmske kritike namijenjena filmofilima starijima od 54 godine. U programu Festivali pod reflektorom programski direktori i selektori deset europskih filmskih festivala predstavljaju odabrane naslove iz svojih selekcija.

Svi detalji o događanjima u sklopu Industrije ZFF-a dostupni su na ovoj poveznici.

Foto: Izvan Fokusa 

Slična pitanja

1 odgovor 278 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 396 👀
1 odgovor 159 👀
1 odgovor 88 👀
1 odgovor 189 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...