319 pregleda
Hrvoje Novak u rubrici Web Marketing od Hrvoje Novak

Ako netko kaže da "...upravljanje AdWords kampanjama često može postati zamoran posao. Kako preokrenuti stvar u svoju korist koristeći AdWords skripte i API, oduševiti klijente i olakšati posao sebi i svojem timu? Upoznajte pametne AdWords robote i 3 glavna načina na koje ih pravilno uposliti."

Da li to znači da tvrtke koje ne koriste "AdWords robote" nemaju olakšan posao u svojem timu, da im treba više vremena za neke operacije i samim time da su manje učinkoviti, te stoga skuplji za klijenta?

Da li bi onda, ako gledaju cijenu isplativosti tima, klijenti trebali dobro razmisliti da bi na primjer napustili osiječki Escape i angažirovali umjesto njih primorski Svi-na-web?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Sandro Lazarić od Sandro Lazarić
Svakako trebamo iskoristiti mogućnosti automatizacije koje nam se pružaju, ali da i dalje manuelno osoba s iskustvom prati događanja. Jako je teško npr. ručno podesiti bid da budete na prosječno drugoj poziciji ako Vam se pokazalo da to donosi najbolje rezultate pa je puno elegantnije koristiti AdWords skripte nego manualno to raditi. Isto tako ako imate akciju jako zanimljivo je rješenje gdje se na oglasu automatski odbrojava koliko je do kraja akcije što nemožete raditi ručno. AdWords API je također jako koristan u brojnim slučajevima tako da svakako treba koristiti obje mogućnosti i agencije koje ih koriste na pravi način su spremnije zadovoljiti potrebe klijenta i omogućiti uspješnije kampanje od onih koje to neznaju napraviti.
+3 glasa
Davor Debrecin od Davor Debrecin
Pozdrav Hrvoje!

Svaka ekipa ima jedinstvene klijente i jedinstvene kampanje. Za neke kampanje skripte i API mogu biti presudni (e-commerce ili promocija evenata) dok za neke nisu toliko nužne. Skripte poput praćenje potrošnje budžeta ili QS-a tijekom vremena su korisne svima i sigurno daju prednost u odnosu na agencije koje ih ne koriste.

Da odgovorim na pitanje - mislim da za korisne skripte poput praćenja QS-a nema razloga zašto bi ijedna agencija odlučila ne koristiti. Tehnički nije zahtjevno za postaviti, a daje dodatnu informaciju kod vođenja kampanja.

Što se tiče zadnjeg pitanja - pogodio si agenciju koju smatramo najvećim autoritetom u području AdWordsa i Analyticsa na ovom području te smo i surađivali zajedno na nekim projektima. Jedna od ljepših stvari kod ove industrije je što svatko doprinosi više ili manje u određenim situacijama. Naša je kreacija vrlo učinkovitih landing pageva s visokim stopama konverzije, Escape rastura AdWords - super kombinacija. Mi svojim klijentima koji imaju znatno veće zahtjeve uvijek preporučamo iskusnije kolege poput dragih Escapeovaca. Naš fokus i jesu manja i srednja poduzeća kojima je inicijalan budžet vrlo ograničen, tako da nam skripte sigurno pomažu na uštedi vremena što prenosimo i na naše klijente.

PS: Ne znam je li točno, ali mi nismo primorski svinaweb, već zagrebački :D

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...