Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od
Što je to Automatic Bidding System kod Google AdWordsa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Dino Oreški od
Automatsko licitiranje. To znači da dajete Googleu mogućnost da on sam procijeni kolika će biti najveća cijena po kliku koju ste spremni platiti. To možete aktivirati kod postavljanja kampanje, a ako već imate postojeću, onda to možete uključiti kod Campaigns > Settings > Edit .

Osobno, ja sam protiv ovoga, zbog više razloga, a istaknuo bih: može se dogoditi da vam google za klik uzme 25kn, a jedini ste zakupili određenu ključnu riječ (ne mora, ali postoji mogućnost).
+7 glasa
Darko Međimurec od

Googlovo automatsko licitiranje (Automatic Bidding System kod Google AdWordsa) je po njima najjednostavniji način za utvrđivanje koliko se može platiti za svaki klik za Vaš oglas. Imate limitirani proračun, zar ne? Kao i svi. :-) E pa kroz njega postavite svoj limitirani proračun, a Automatic Bidding System će učiniti ostalo. Pri tome nećete morate birati iznose ponuda za Vaše grupacije oglasa ili ključnih riječi.

Kod Googlovog automatskog licitiranja, sami možete postaviti željeni dnevni proračun, a sustav će automatski prilagođavati svoj maksimalni trošak po kliku (CPC) u Vaše osobno ime. Naravno, s ciljem dobivanja najviše klikova u okviru Vašeg limitiranog proračuna.

Za više kontrole, možete tu postaviti i ograničenje ponuda kako bi spriječili da Vaše ponude dođu preko tog iznosa. Kako ovim postavljanjem ograničenja ponude možete dobiti bolju kontrolu upravljanja automatskim licitiranjem, ovako također možete ograničiti i položaj oglasa ali i broj klikova na Vaš oglas.

Ako Vam se bilo kad kasnije više ne sviđaju prijedlozi ponuda automatskog licitiranja, uvijek se možete jednostavno vratiti sa automatskog na korištenje ručnog prihvačanja iznosa ponuda.

P.S. Znatko nadam se da sam bolje odgovorio od Miroslava. :P

+2 glasa
Branimir Lozej od
Kako i sama riječ kaže - automatsko licitiranje, tj. aukcija za što bolju poziciju u na Googleu. tj. u dijelu gdje se nalaze Google adsi. Ovo je idealno rješenje kada niste jedini koji ima zakupljenu određenu ključnu riječ, ali i kada ste početnik u stvaranju Google Adsa. Oglasi se prikazuju prema plasmanu na aukciji koja se automatizmom događa, a CPC se računa na sljedeći način:

Ad rank oglašivača ispod vašeg ranka dijeli se sa vašim Quality scoreom i tom se rezultatu (ako govorimo o Hrvatskoj) dodatno dodaje još 1 lipa.
–5 glasa
Miroslav Varga od
Pozdrav,

kako će Automatic bidding biti tema uskoro nadolazeće nam najdraže konferencije, preporučam da dođete i poslušate izlaganje kolege Brune Oreškog. Nakon njega ću i ja imati izlaganje vezano uz tu temu, pa mislim da je najbolje doći na konferenciju.

Ako nakon konferencije stvari ne budu jasne, slobodno ponovite pitanje pa će netko odgovoriti.

I opet me traži 400 znakovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Znatko od
Odgovori bez konkretnog odogovora će biti obrisani.‌

Slična pitanja

2 odgovora 558 👀
1 odgovor 258 👀
2 odgovora 449 👀
2 odgovora 412 👀
2 odgovora 893 👀
2 odgovora 356 👀
Goran Dren 18.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren
2 odgovora 525 👀
1 odgovor 481 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...