Redakcija u rubrici Kompanije i karijere od

Kako Vam izgleda novi ured IT tvrtke Span i tko ga je dizajnirao?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Suvremene tvrtke sve više ulažu trud u oblikovanje svojih radnih prostora, stvarajući urede s privlačnim dizajnom i kreativnim elementima, pa čak i prostorima za igre. Jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, Span, pristup uređenju svojih ureda prilagodila je potrebama svojih zaposlenika. Za dizajn dijela svojih uredskih prostora angažirali su specijaliziranu tvrtku za "activity-based design" pod nazivom DC&T

Novi Span ured
Novi Span ured

Glavna svrha bila je stvaranje prostora koji je ne samo estetski privlačan već i funkcionalan i prilagodljiv. Primjenom koncepta "Activity-Based Working", stvorene su različite zone prilagođene različitim radnim potrebama. Na primjer, tihi prostori namijenjeni su individualnom fokusiranju, dok su otvoreni prostori dizajnirani za timsku suradnju i brainstorming

Velika pažnja posvećena je održivosti i ekološkoj odgovornosti, što uključuje korištenje ekološki prihvatljivih materijala i energetski učinkovitih rješenja. 

Novi Span ured
Novi Span ured

Mladen Maras, Spanov Software Solutions Director, izjavio je:

„Novi dizajn ureda značajno je otvorio prostor i samim time omogućava bolju kolaboraciju među timovima. Kako Spanovci imaju mogućnost kombiniranog rada iz ureda i od svoje kuće, ne želimo da se i u Spanu zatvaraju u svoje urede, nego da imaju doticaj s drugim timovima u zajedničkim radnim prostorima i prostorima za druženje. U novom konceptu smo sve to dobili kroz balans privatnosti i uključenosti u tim koji je taj dan u uredu. Radne sobe, sobe za razgovore i zvučne pregrade nadopunjuju funkcionalne potrebe za diskrecijom i mirom te zaokružuju radni prostor u smislenu cjelinu.“

Tim dizajnera je komunicirao s vodstvom tvrtke, ali i direktno s zaposlenicima, organizirajući radionice kako bi dobili njihove perspektive i razumjeli njihove potrebe i preferencije. Ovakav inkluzivan pristup omogućio je brže i efikasnije donošenje odluka i osigurao da će prostor zadovoljiti stvarne potrebe i radne navike zaposlenika.

Novi Span ured
Novi Span ured

Uredi su oblikovani moderno i kreativno kako bi potaknuli produktivnost, kreativnost i suradnju. Boje u paleti uključuju neutralne nijanse poput bijele i sive, dopunjene dinamičkim crvenim naglascima kako bi stvorile svjež i energičan prostor. 

Novi Span ured
Novi Span ured

Dizajn obuhvaća glatke stropove i zidove s minimalističkim uzorcima te tepih na podu koji dodaje teksturu i toplinu. Osvjetljenje je temeljeno na ugrađenim svjetlima u stropu za ravnomjerno osvjetljenje, uz dodatak visećih svjetala koja pridonose modernom i elegantnom dojmu. 

Namještaj i oprema pažljivo su odabrani kako bi podržali funkcionalnost i produktivnost. Prostorni ormari i ormarići za pohranu doprinose organiziranosti, dok transparentne staklene pregrade omogućuju vizualnu povezanost i osjećaj otvorenosti, istovremeno osiguravajući potrebnu privatnost. 

Novi Span ured
Novi Span ured

Iva Gredelj, Board Office Manager Spana, također je komentirala redizajn ureda:

„Uređenje 6. kata HOTO Towera je bilo najveće i najzahtjevnije Spanovo prostorno uređenje u proteklih 15 godina. Suradnja s DC&T-om je bila više od tehničke i logističke podrške. Uz sve izazove mislim da imaju jako puno strpljenja i razumijevanja pogotovo kada stvari ne idu planirano, što je u projektu ove veličine neizbježno. Fleksibilnost, mogućnost brze reakcije, preuzimanje težine rokova i stresa s lakoćom, sve s namjerom da klijent i svi s kojima surađuju budu zadovoljni.“

Sve u svemu, rezultat ovog projekta je optimiziran prostor koji omogućuje veći broj zaposlenika bez gubitka komfora i funkcionalnosti. Osim toga, poboljšana suradnja i komunikacija među zaposlenicima doprinosi pozitivnoj radnoj atmosferi, povećavajući produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika. 

Span vidi ovu investiciju kao dugoročnu vrijednost koja će pozitivno utjecati na ukupnu učinkovitost i profitabilnost tvrtke.

Foto: Toni Lugarov

Mehmed Handžić Rasta od
ured amo ured tamo .... nema nista specijalite ... a ima vam se para rajo‌
Darija Magdalenić od
Lijepe urede su dobili. Zavidim im. Ali malo. :)

Slična pitanja

1 odgovor 203 👀
1 odgovor 618 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...