32 pregleda
Redakcija u rubrici Financije od Redakcija

Na kojem obrascu banka utvrđuje kreditnu sposobnost obrtnika ili neprofitnih udruga?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Zahvaljujući Sekciji računovođa Hrvatske obrtničke komore, stvoren je prijedlog za izradu zajedničkog obrasca, koji bi koristile sve banke prilikom utvrđivanja kreditne sposobnosti. Nakon detaljne analize postojećih obrazaca u praksi, Sekcija je razvila JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA, donoseći inovativna rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti, posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

Ovaj jedinstveni obrazac ne samo da će administrativno olakšati poslovanje poduzetnika, već će omogućiti i programsko popunjavanje obrasca, što do sada nije bilo moguće zbog različitih zahtjeva banaka.

JOB obrazac već je pripremljen sukladno izmjenama koje se očekuju od 01.01.2024., a računovodstveni servisi i računovođe pozvani su da ga što prije počnu koristiti. Primjena JOB obrasca će omogućiti bržu dostavu podataka bankama te će obrtnicima omogućiti slanje podataka na prilagođen način. 

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu istog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo u Hrvatskoj dodatno administrativno rasteretilo.

Obrazac možete preuzeti na poveznici.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...