167 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Poslovanje od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Kako se može povezati moderan web shop i IoT tj. Internet of Things tako da zajedno imaju još bolji učinak, poboljšanje prodaje, veći i brži ROI, ...? Ili drugim riječima - kako se može u poslovni model online trgovine ugraditi IoT?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Nino Marić od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.7k bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Mislim da se povezivanje interneta stvari i web dućana najviše odvija u skladištu dućana, te nije toliko povezana sa direktnom prodajom kupcima već bržom i organiziranijom uslugom. Krenimo redom...

1. Skladišne tehnologije kao što su GPS i RFID nude voditeljima skladišta podatke poput statusa prometa svake robe, vremena, lokacije i identiteta osoblja koje rade u skladištu što u konačnici čini cijelu logistiku boljom.

2. Alati iz IoT svijeta kao što su senzori i RFID oznake postavljeni u skladištu mogu olakšati poslove održavanja, a plus još i web trgovci ne moraju angažirati ljude da fizički provjeravaju robu na skladištu već još bolje - dobivaju informacije o svojim zalihama u stvarnom vremenu.

3. IoT tu pruža razne dodatne moguće prihode za web shop i to kroz pojmove kao što su - predvidljivo održavanje, daljinsko praćenje te analiza performansi sve robe.

4. U budućnosti će IoT sustavi za predviđanje čak znati kada su kupci spremni za kupovinu te će početi roboti u skladištu pakirati proizvode spremne da ih pokupi kupac ili dostava na temelju pametno "izračunatih" popisa za kupnju.

Slična pitanja

1 odgovor 1.7k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...