Marko Radić u rubrici Web Poslovanje od

Što je kupcima najvažnije kod online plaćanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Lara Tić od
Kako bi shvatili što naši kupci žele, moramo zamisliti kupca koji nema toliko iskustva i znanja o određenom načinu kupovine te kako mu to čim više pojednostaviti.

Kod online plaćanja ono što ljude odbija su nejasnoće , komplikacije i korištenje previše poslovnog jezika kojeg kupci ponekad ne razumiju.  Kako bi se pojednostavio proces plaćanja za svih, preporuka je uvijek plaćanje posložiti u koracima gdje u svakom zasebnom koraku kratko i jasno piše što se ondje traži. Primjer, kada se traže informacije o kartici preko koje se vrši plaćanje, sličice o dozvoljenim vrstama kartice bi trebale biti prikazane (master, maestro...). Govoreći iz iskustva, kada sam tek počela plaćati online, to mi je puno olakšalo. Također, kada se traže informacije o kartici treba objasniti gdje se na kartici nalazi tražena informacija, zato što jedan dio kupaca ima samo bazno znanje o korištenju kartica.

Korak dalje je naravno račun na kojem piše što kupac plaća, te je vrlo važno pružiti mu sigurnost da neće biti prevaren.
Potvrda o plaćanju poslana na mail ili mobitel pojačava osjećaj sigurnosti te osigurava vjernost kupca.

Htjela bih spomenuti aplikaciju KeksPay koja je meni i mnogim mojim poznanicima olakšala prebačaj novaca i plaćanje, zbog jednostavnosti i brzine. Pokušajte pratiti trendove i na primjeru popularnih aplikacija za online plaćanje posložiti svoj sistem za online plaćanje. Također je pozitivno kada je plaćanje na neki način interaktivno, spuno boja i klikova kako bi kupcu plaćanje bilo barem malo zabavno.
+8 glasa
Mia Marijanović od

Ljudi kod nas uglavnom (većina) zaziru od online plaćanja zbog raznoraznih nesigurnosti koje kartično plaćanje nudi u stvarnosti, a kamoli koliko je tek nesigurno preko interneta. Mišljenje većine ovdje kod nas svakako je izbjegavati online plaćanje u širokom luku kako bi sačuvali svoje teško stečene novce i ušteđevinu. 

Imam prijateljicu koja mi je pričala da je njoj najvažnije da po noći mirno spava. A nakon svake online kupovine osjećala bi se da je prevarena tj. da će biti pokradena od dućana gdje je kupovala ili nekog hakera. Zbog takvih nesanica odlučila je da više ne kupuje online s karticama već samo uživo. Od tada je rekla da mirnije spava.

Druga moja poznanica ne vjeruje da će kupiti kvalitetnu ili odgovarajuću robe jer se već nekoliko puta opekla u kupovini putem interneta. Naime, stalno ju iznova privuku popusti i šarene lijepe reklame te ne odoli ponovno kupiti nešto, ali opet iznova dobije robu s nekim nedostatkom i kaže da neće više nikad kupovati na internetu. Po mom mišljenju - do sljedeće prilike nagodinu.

Zbog toga mi se nekako čini da ono što je kupcima najvažnije kod online plaćanja jednostavno - nitko još ne nudi na domaćem ni stranom tržištu - osjećaj sigurnosti.

Slična pitanja

1 odgovor 229 👀
2 odgovora 337 👀
1 odgovor 231 👀
4 odgovora 485 👀
Marko Radić 06.12.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Marko Radić
1 odgovor 233 👀
1 odgovor 384 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...