143 pregleda
Marko Radić u rubrici Web Poslovanje od Marko Radić

Zašto web trgovci moraju inzistirati na tome da njihov poslovni partner za procesiranje plaćanja ima certifikate koji su preduvjet za bavljenje poslom online plaćanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac
odabran od Web::Edukacija
 
Najbolji odgovor

Web-trgovci zahtijevaju od svojih partnera za obradu plaćanja određene certifikate iz više razloga. Ove potvrde služe kao način da se osigura da partner za obradu plaćanja ima potrebne sigurnosne mjere za zaštitu osjetljivih financijskih podataka i sprječavanje prijevara.

Na primjer, jedan od ključnih certifikata koje partner za obradu plaćanja možda mora imati je usklađenost s PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Ova potvrda dokazuje da je partner za obradu plaćanja proveo potrebne mjere za zaštitu podataka vlasnika kartice i spriječio neovlašteni pristup financijskim informacijama.

Drugi certifikat koji bi mogao biti potreban je 3D Secure, koji je sigurnosni protokol koji dodaje dodatni sloj zaštite internetskim transakcijama provjerom identiteta vlasnika kartice. To pomaže smanjiti rizik od prijevare i zaštititi i trgovca i kupca.

Zahtijevanjem od svojih partnera za obradu plaćanja da imaju ove i druge certifikate, web trgovci mogu osigurati da rade s pouzdanim, sigurnim partnerima koji mogu zaštititi financijske podatke svojih kupaca i smanjiti rizik od prijevare.

Slična pitanja

1 odgovor
4 odgovora
Marko Radić 06.12.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Marko Radić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...