Marko Delivuk u rubrici Softver od

Gledamo proširiti poslovanje i trebamo zaposliti poslovnog analitičara, pa gledam da to bude netko iz IT branše. Ali po čemu se tu razlikuje jedan poslovni analitičar od analitičara podataka kojih pak danas ima najviše na tržištu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Fatima Kapić od

Poslovni analiticari, ili funkionalni analiticari ili poslovni savjetnici su poveznica izmedju klijenata i softverskog tima.Oni komuniciraju sa klijentima, prikupljaju zahtjeve i sumiraju sustinu njihovih zahtjeva a zatim to prevode softverskom timu na njihovom jeziku . Oni su kao adapteri izmedju ove dvije strane- onih koji su sa zahtjevom i oni koji su sa rijesenjem. Spona izmedju amatera sa problemom i profesionalaca i strucnjaka koji nastoje otkloniti problem.

Analiticar podataka prikuplja podatke iz baze podataka ili od inzenjera i strucnjaka. On selektuje date podatke jer znaju biti prepune duplikata. U drugoj fazi on analizira od podataka sta je korisno i sagledava ih iz razlicitih aspekata. U trecoj fazi postavlja pitanja i trazi odgovore kroz date podatke. A u cetvrtoj fazi on dijeli svoje analize, procjene ,prijedloge rjesenja i misljenja sa timom . On ne prosljedjuje problem vec ga i sam resava tj predlaze rjesenja

Slična pitanja

1 odgovor 332 👀
1 odgovor 716 👀
1 odgovor 891 👀
1 odgovor 101 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...