Klasicna majoneza se pravi od bjelanaca osim ako nisu napravili neku verziju majoneze koja zamjenjuje bjelanca
Vegetarijanci jedu majonezu jer ne sadrzi meso , vegetarijanci izbegavaju meso
Vegani ne jedu ovu majonezu zato sto vegani izbjegavaju sve sto je zivotinjskog podrijetla i meso i jaja i mlijeko.
Osim ako ne postoji neka majoneza iskljucivo biljnih sastojaka koja mjenja bjelanca smatram da vegetarijanci jedu majonezu ali vegani ne jedu