Redakcija u rubrici Društvo od

Kako je prošla vladavina maškara u Crikvenici 2024. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Završena vladavina maškara u Crikvenici

Završila je sezona crikveničkih maškara, što znači da su završila i sva maškarana događanja na Rivijeri Crikvenica. Ovogodišnje "Maškare" održavale su se od 13. siječnja do 14. veljače 2024.

Simbolično preuzimanje vlasti u Crikvenici od strane maškara
Simbolično preuzimanje vlasti u Crikvenici od strane maškara

Manifestacija je započela tradicionalnim maškaranim okupljanjem u Matkovićima, gdje su se susrele ostale maškarane grupe s područja Grada Crikvenice i okolice. U večernjim satima, gradonačelnica Grada Crikvenice, Ivona Matošić Gašparović, predala je gradske ključeve maškarama, označivši simbolično preuzimanje vlasti u Crikvenici od strane maškara

Simbolično preuzimanje vlasti u Crikvenici od strane maškara
Simbolično preuzimanje vlasti u Crikvenici od strane maškara

Osim maškaranih susreta organiziranih od strane lokalnih udruga za očuvanje tradicionalnih običaja, Rivijera Crikvenica je nudila raznolike aktivnosti za sve generacije, za ljubitelje ove najveselije sezone u godini.

Prvi glazbeni gosti u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića bili su "Grooversi". Događaj koji je bio vrhunac maškaranih zbivanja bila je Dječja i Velika maškarana povorka, održana 28. siječnja, s oko 2.500 sudionika i brojnom publikom. Nakon povorke, uz glazbu "Koktela" zabava je bila nastavljena u šatoru. Jole je bio kralj dobre zabave, a njegov nastup 3. veljače potpuno je ispunio je šator.

Maškare u Crikvenici
Maškare u Crikvenici

Posebno su se mislilo na najmlađe i njihove pratitelje, s programom kao što su čajanka, animacija i tombola. OŠ Zvonka Cara i OŠ Vladimira Nazora bile su domaćini raznih manifestacija poput "Čakavskog maškaranog zapolna", "Maškaranog rukometnog turnira" i "Maškaranog koncerta" Glazbene škole.

Crikvenički mesopust Otpisani
Crikvenički mesopust Otpisani

Čista srijeda, 14. veljače, bila je koban dan za crikveničkog mesopusta Otpisanog, kojem je pročitana osuda i nakon toga je spaljen, a selačkog i jakovarskog mesopusta zadesila je ista sudbina.

Sela crikveničke rivijere pripremile su maškarana događanja za svoje mještane i posjetitelje, gdje su mogli uživati u glazbenim nastupima, tomboli, plesati seljačko kolo ili svjedočiti tradicionalnom običaju mlaćenja prazne slame.

U maškaranom razdoblju Rivijera Crikvenica je i ove godine nudila posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane pod nazivom "Vesela maškarana škrinjica", s raznim popustima u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima za sve zainteresirane.

Vesele fotogalerije možete vidjeti na:

Foto: TZ grada Crikvenice

Slična pitanja

1 odgovor 62 👀
1 odgovor 398 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...