Zoran Jurić u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
uređen od Znatko
što je to PHOTOSHOP, čemu služi i gdje se može nabaviti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Goran Dren od Goran Dren
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor
PhotoshopAdobe Photoshop, koji se skraćeno zove PHOTOSHOP, je grafička kompjuterska aplikacija, napravljena od strane SAD tvrtke - Adobe Systems (kretanje dionice). Dugi niz godina ovo je jedan od najpoznatijih računalnih programa za obradu digitalnih slika, fotografija, grafikona, itd. Prva verzija (Photoshop 1.0) nastala je još ne tako davne 1990. godine. Dok pišem ovaj tekst, posljednja verzija ove aplikacije pod nazivom Photoshop CS6 je sada već trinaesta generacija istog softverskog proizvoda za obradu slika.

Pomoću ovog alata možete putem selektiranja, uređivanja logike boja, primjene mnoštva realističnih filtera, te manipulacijom i kombinacijom svega zajedno stvarati realistične efekte nevjerojatnih vizualnih mogućnosti. 

Phostoshop se često smatra kao standardnim alatom za uređivanje naslovnica (točnije: žena s naslovnica) mnogih časopisa na tržištu, te mu se pripisuje magična moć uljepšavanja, pomlađivanja i nevjerojatne sposobnosti korekcije fotografija. Na tom polju ponekad dolazi i do pretjerivanja, no moć Photoshopa je tu, ali pitanje je ljudi kako će urediti pojedinu fotografiju.

Osim toga, koristi se kao alat za izradu web dizajna (za web stranice!) i pripreme za rezanje dizajna u HTML (web slicing).

Pandan ovom softveru iz open source svijeta je GIMP.

+10 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Photoshop (može i adobe photoshop) je prestižni softer za uređivanje i manipulaciju fotografijama na tržistu. Njegova se primjera kreće od cjelovitog uređivanja velikih serija fotografija do stvaranja zamršenih digitalnih slika i crteža koji oponašaju ručno rađene. To je važan alat za dizajnere, web programere, grafičare, fotografe i kreativne profesionalnce. Široko se koristi za uređivanje slika, retuširanje, stvaranje kompozicija slika, makete web stranica i dodavanja afekata. Digitalne ili skenirane slike mogu se uređivati za upotrebu na mreži ili u tisku.

Slična pitanja

1 odgovor 718 👀
1 odgovor 1.9k 👀
Zoran Jurić 11.01.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
1 odgovor 1.8k 👀
3 odgovora 773 👀
1 odgovor 3.0k 👀
Zoran Jurić 11.01.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
1 odgovor 268 👀
1 odgovor 279 👀
Zoran Jurić 28.06.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
1 odgovor 612 👀
Augustina Kolak 30.12.2020. pitanje u rubrici Web Dizajn od Augustina Kolak
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...