Kuzma Topić u rubrici Softver od
promjena rubrike od Znatko
Na windows 7 san snimia microsoft camera codec pack za pripoznat raw fajle - sad kod slikavanja jpg+raw je teze razlikovat jedne od drugih fajli - kako je moguce u windowsima namistit da raw thumbanilovi ju neku dodatnu oznaku ili detirat za koju ce se extenziju kreirat thumbnailovi
Darko Međimurec od
"detirat"? detektirati? prepoznati?‌
Kuzma Topić od
Aha prepoznati‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Marin Duganđija od

Dodavanje oznake na thumbnail-ove može se postići na nekoliko načina, ovisno o vašim potrebama i tehnologijama koje koristite. Evo nekoliko opcija:

  1. CSS overlay: Možete koristiti CSS overlay za dodavanje oznake na thumbnail sliku. To može uključivati postavljanje transparentnog elementa preko thumbnail-a i dodavanje teksta ili ikone na tom elementu. Na primjer, možete koristiti poziciju absolute na overlay elementu kako biste ga postavili preko thumbnail-a, a zatim stilizirati element s potrebnim tekstom ili ikonom.

  2. Slika s oznakom: Ako želite prikazati oznaku kao dio same slike, možete prethodno stvoriti sliku s oznakom u nekom grafičkom uređivaču poput Adobe Photoshop-a ili Canve. Ova slika će sadržavati originalnu sliku thumbnail-a s dodanom oznakom. Nakon toga možete koristiti tu sliku kao thumbnail.

  3. JavaScript/JavaScript biblioteke: Ako želite dinamički dodavati oznake na thumbnail-ove, možete koristiti JavaScript ili specifične JavaScript biblioteke poput jQuery ili React kako biste to postigli. Možete manipulirati DOM-om i dodavati ili mijenjati elemente poput oznaka na slikama temeljem određenih uvjeta ili akcija.

  4. Grafički uređivač: Ako koristite grafički uređivač za izradu thumbnail-ova, možete jednostavno dodati oznaku ili tekst izravno na thumbnail sliku u samom uređivaču. Većina grafičkih uređivača ima alate za dodavanje teksta, oblika ili oznaka na sliku.

Važno je napomenuti da su ove opcije samo primjeri i postoji mnogo načina za dodavanje oznaka na thumbnail-ove. Odluka o kojoj metodi koristiti ovisi o vašim tehničkim sposobnostima, dostupnim alatima i zahtjevima projekta.

Slična pitanja

1 odgovor 484 👀
Kuzma Topić 20.07.2016. pitanje u rubrici Web Dizajn od Kuzma Topić
2 odgovora 1.8k 👀
1 odgovor 277 👀
1 odgovor 240 👀
Michelle Koprivnjak 21.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Michelle Koprivnjak
1 odgovor 329 👀
1 odgovor 450 👀
Zoran Jurić 24.09.2020. pitanje u rubrici Softver od Zoran Jurić
2 odgovora 2.0k 👀
Robert Mali 20.04.2016. pitanje u rubrici Softver od Robert Mali
4 odgovora 825 👀
Ivan Gačić 14.04.2016. pitanje u rubrici Softver od Ivan Gačić
1 odgovor 567 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...