606 pregleda
Marina Božan u rubrici Web Dizajn od Marina Božan
Pitanje je iz područja izrade web stranica...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
odabran od Marina Božan
 
Najbolji odgovor
UX dizajn ili dizajn korisničkog iskustva to je njegov dizajn cjelokupnog iskustva proizvoda/ usluge za korisnika. Mnogi mogu pomisliti da se posao dizajnera ograničava na izgled i dojam, žičane okvire, boje, fontove koje se u velikoj mjeri vrti oko izgleda konačnog proizvoda. Ako vježbate UX dizajn, on može uključivati i ove aspekte, ali i ne mora, ali puno je širi od ovog. Ako uzmemo primjer proizvoda -recimo aplikacije UX dizajner ne bi samo stvarao izgled i boje aplikacije, već bi bio uključen u planiranje i rad cijele aplikacije.

 Treba se razmislit o registraciji npr. je li registracija dovoljna za upotrebu aplikacije, treba li se povezai s društvenim mrežama, treba li prijava biti na jednoj stranici ili više njih..

Takodjer treba donjeti odluke o korištenju aplikacije npr. da li se aplikacija automatski prijavljuje, zahtijeva li od korisnika ponovnu prijavu, ako da, ispunjava li prethodno polje za korisničko ime, koji raspored tipkovnice treba koristiti za neko određeno polje, koju navigaciju treba koristiti aplikacija, sjeća li se aplikacija di su korisnici stali na prethodnoj upotrebi aplikacije, koliko aplikacija treba prikazivati informacija na određenim stranicama, koje podatke treba sakriti, treba li sadržaj osvježavati automatski ili ručno.

Izvan aplikacije : treba li aplikacija slati obavijesti, koliko često, što je s mejlovima, povezuju li se obavijesti na određenu stranicu u aplikaciji, imaju li korisnici podsjetnike na e mailove, ako nisu dali svoju adresu e pošte putem e pošte, treba li je aplikacija tražiti i kada.

UX dizajnera je posao omogućiti korisniku najjednostavnije iskustvo, vodeći računa da im se pruži ono što im treba, kada im treba, da nisu prekinuti više nego je potrebno, da ne moraju raditi više nego je potrebno. Tipično za UX dizajnera je tu da omogući korisniku da završi odnosno obavi ono što treba, što manje problema imaju to je UX dizajner bolje napravio svoj posao.
+7 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić
Kratica UX Design odnosi se na user ecperience design. UX dizajn je proces izrade web stranice na nacin da se poveca zadovoljstvo korisnika sa poboljsanjima na stranici. Povecana preglednost i dostupnost stvari na stranici, te zadovoljstvo korisnika postignuto u interakciji sa web stranicom su stvari kojima se bave UX Dizajneri. UX Dizajn je priblizavanje stranici krajnjem korisniku po pitanjima preglednosti i dostupnosti tako da se poveca dozivljaj stranice da se stekne bolji dojam o njoj.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Nikolina Šrajbek 30.11.2020. pitanje u rubrici Jezik i govor od Nikolina Šrajbek
4 odgovora
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Margareta Jurisi
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...