Goran Dren u rubrici Djeca i roditeljstvo od Goran Dren
promjena rubrike od Znatko
Gdje živi Djed Mraz (Djed Božičnjak) preko ljeta odnosno gdje je kada nije zima i kada djeci ne raznosti darove po svijetu???
* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje je Djed Mraz?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Petar Jenjić od Petar Jenjić
Kada ne raznosi darove, Djed Božićnjak je nastanjen ispod "Ušate planine". To je hrvatski prijevod finske planine imena Korvatunturi. Selo Djeda Božićnjaka udaljeno je oko osam kilometara od mjesta Rovaniemia. Naziva se "Vrata Laponije" i udaljeno je oko dvije tisuće kilometara od Sjevernog pokla, odmah blizu Arktičkog kruga. U gradu i okolici danas živi nešto više od 60 tisuća ljudi.

Svojim izgledom planina podsjeća na dva velika uha pa nije ni čudo kako se bez ikakvih problema mogla razviti velika legenda o Djedu Božićnjaku koji tako može lako čuti želje djece iz cijelog svijeta. Također, tu su i tajne radionice gdje njegovi vjerni pomoćnici vilenjaci izrađuju igračke. To je mjesto odabrao zato što je to sjajno mjesto za pakiranje darova.

Bez obzira na godišnje doba, bilo ljeto ili zima, Djeda Božićnjaka godišnje posjeti oko pola milijuna ljudi širom svijeta. Tako mogu sjesti upoznati Djeda i šapnuti mu pokoju želju na uho. I danas postoji adresa na koju svatko može poslati svoje pismo. Posebno treba izdvojiti da se na baš svako pismo odgovori.
+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Ljeto je savršeno doba godine za Djeda Mraza budući da on voli istraživati prirodu i kampirati. Zapravo mu je kampiranje i glavna omiljena aktivnost. Koristi to vrijeme da ispeće sljez, ode u ribolov i pročita dobru knjigu dok je u prirodi. Sobovi Djeda Mraza tijekom ljeta su svi vani u šumi, pa se on ne mora brinuti o njima, a ima i mnogo slobodnog vremena da može raditi i druge lijepe stvari. Djed Mraz ide u ribolov sa čamcem na obalu jezera ili na obalu rijeke kako bi uživao u tišini okolne šume Lapolonije.

Slična pitanja

2 odgovora 551 👀
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Zoran Jurić
1 odgovor 2.0k 👀
Robert Mali 29.04.2016. pitanje u rubrici Zabava od Robert Mali
1 odgovor 161 👀
4 odgovora 269 👀
Marija Userin 23.09.2020. pitanje u rubrici Zabava od Marija Userin
2 odgovora 327 👀
Darko Međimurec 31.05.2021. pitanje u rubrici Društvo od Darko Međimurec
2 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 1.9k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...