Marinko Zadro u rubrici Obrazovanje od
promjena rubrike od Znatko

Htio bih naučiti kako instalirati i konfigurirati neki popularni CMS kao što su WordPress i Joomla. Gdje se oko ili u Zagrebu može školovati za rad s WordPress-om ili Joomlom? Koji od ova dva Vi preporučate i da li možda preporučate neki treći? Gdje ima seminara ili radionica ili konferencija na tu temu kod nas?

P.S. Dobio sam naputak da moram pisati veliko početno slovo i da mogu stavljati slike. :)

P.P.S. Za one koji ne znaju, WordPress je stvarno vrhunska CMS platforma za osobno izdavaštvo tj. bloganje. On je istovremeno i besplatan i neprocjenjiv, ali treba ga znati koristiti. No kada se jednom postavi - WordPress će Vam omogučiti da se bavite svojim blogom, a ne sa programiranjem. Joomla je više CMS nego blogerski alat, ali u konačnici dođe na isto.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Oskar Novak od
odabran od Marinko Zadro
 
Najbolji odgovor

Da, Joomla i Wordpress predstavljaju vrhunac CMS platformi koje možemo besplatno koristiti. No eto, gdje se educirati i dobti potvrdu za to (nećemo ići na "lijepe oči" tražiti posao ili pak dobiti potvrdu za svoje poslovanje):

Reći da je jedan bolji od drugoga bilo bi pomalo subjektivno. Moje mišljenje je da je Wordpress bolji, u njemu mi je korisničko iskustvo puno fluidnije, tehnički priručnici puno razumljiviji kao i cijelo sučelje te nekako nikad nisam imao problema s implementacijom raznih tehnologija/plug-in elemenata u njegAa te mi se isto tako pokazao kao stabilnija opcija. Prije toga sam bio korisnik phpNuke-a no Wordpress je pogazio sve što sam do sada mislio da je toliko dobro.

Marinko Zadro 03.02.2014. pitanje u rubrici Obrazovanje od Marinko Zadro
02.05.2014. promjena rubrike od Znatko
Koju školu upisati za zvanje webmaster-a?

Slična pitanja

2 odgovora 1.8k 👀
1 odgovor 740 👀
1 odgovor 619 👀
Hrvoje Novak 30.06.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Hrvoje Novak
2 odgovora 411 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...